Αθλητικά

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ίντερ, νίκησε 2-0 την Μπάγερν

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μιλίτο που πέτυχε και τα δύο γκολ η Ίντερ νίκησε με 2-0 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τη Μπάγερν Μονάχου στο κατάμεστο «Μπερναμπέου» και αναδείχθηκε μετά από 45 χρόνια πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι στους Βαυαρούς που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Μουρίνιο, που «παγίδεψε» την Μπάγερν έξω από την περιοχή της Ιντερ, «χτυπώντας» ιδανικά στις αντεπιθέσεις. Δίκαιη η επικράτηση των Ιταλών που ήξεραν πώς να πάρουν αυτό που ήθελαν μέσα στο γήπεδο, ενώ η Μπάγερν, της οποίας τα βασικά ατού υστέρησαν, «βραχυκυκλώθηκε» από την τακτική του Πορτογάλου τεχνικού της Ίντερ.

Η πρώτη καλή προσπάθεια του αγώνα ήταν από πλευρά των Γερμανών στο 14ο λεπτό: Σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Άλντιτοπ η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυνόμενων της Ιντερ και έφυγε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τη Μπάγερν.
Οι Βαυαροί είχαν μεν τον έλεγχο της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ωστόσο δεν μπορούσαν να περάσουν την μπάλα προς την περιοχή των Ιταλών εκεί όπου ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε οχυρώσει καλά τα μετόπισθεν της Ίντερ. Αποδείχθηκε τελικά μεγάλο το κενό του Φρανκ Ριμπερί από τη Μπάγερν, του οποίου έλειψαν οι επελάσεις που δημιουργούσαν ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.
Οι Ιταλοί για πρώτη φορά έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στο 18΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ολλανδού Σνάϊντερ, ο Μπουτ υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση.
Στο 34΄ το Μπερναμπέου πήρε «φωτιά»: Από το ελεύθερο κτύπημα του τερματοφύλακα των Ιταλών η μπάλα ήρθε στα πόδια του Ολλανδού Σνάϊντερ ο οποίος «είδε» τον Μιλίτο που έμπαινε στην περιοχή, του έδωσε αμέσως την ασίστ και από πλεονεκτική θέση ο Αργεντινός σημάδεψε σωστά (1-0).
Στο 42΄ λίγο έλειψε η Ίντερ να κάνει και το 2-0, όταν από ιδανική αντεπίθεση των Ιταλών ο Ντιέγκο Μιλίτο από αριστερά έβγαλε πολύ ωραία ασίστ για τον επερχόμενο Σνάϊντερ που δεν έπιασε όμως καλά το σουτ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τη μπάλα ο Μπουτ.

Προσπάθησε στο β΄μέρος η Μπάγερν, αλλά…

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Μπάγερν μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το παιχνίδι και άρχισε να ανεβάζει συνεχώς στροφές. Στο 47΄ κιόλας ο Τόμας Μίλερ βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση όταν δέχθηκε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, υπό πίεση έπιασε το δυνατό σουτ που όμως δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Ίντερ.
Οι «νερατζούρι» όμως στο επόμενο λεπτό έδειξαν ότι κάθε άλλο παρά θα κλεινόντουσαν στην άμυνα για να κρατήσουν το σκορ: Ο Πάντεφ κατάφερε να βρει χώρο για σουτ στην επίθεση, προσπάθησε να νικήσει τον Μπουτ, όμως ο γκολκίπερ των Βαυαρών είπε «όχι» για άλλη μια φορά.
H Μπάγερν είχε την εδαφική υπεροχή που όμως εξανεμιζόταν έξω από την περιοχή των Ιταλών όπου ο Μουρίνιο είχε στήσει ένα αμυντικό «τείχος».
Στο 65΄ η Μπάγερν έχασε καλή ευκαιρία να φέρειτ ο ματς στα ίσια, όμως το πλασέ του Ρόμπεν βρήκε σε ετοιμότητα τον Σέζαρ της Ιντερ.
Η Ίντερ περίμενε τους Γερμανούς στην άμυνα και «χτυπούσε» στις αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές διπλασίασε μάλιστα τα τέρματά της.
Ετό και Μιλίτο ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, ο Καμερουνέζος επιθετικός έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μιλίτο, ο οποίος με βιρτουόζικη ατομική ενέργεια «χόρεψε» όλη την άμυνα των Γερμανών, περνώντας σαν σταματημένο και τον Βαν Μπούτεν και πλάσαρε άψογα τον Μπουτ γράφοντας μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των Ιταλών στις εξέδρες το 2-0 στο 70΄. Η Ιντερ είναι πια αγκαλιά με το κύπελλο!
Μέχρι το τέλος του αγώνα οι παίκτες της Μπάγερν όσο κι αν προσπαθούσαν, δεν μπορούσαν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους προς τα καρέ τα «νετατζούρι» και δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Σέζαρ, δείχνοντας ότι δεν είχαν πια και τα ψυχικά αποθέματα για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 45 ολόκληρα χρόνια, το Μιλάνο πια, μετά από πολλά χρόνια καμαρώνει όχι μόνον για τη Μίλαν αλλά και για τη μεγάλη Ίντερ που κατάφερε ο Μουρίνιο να της δώσει τη στόφα του νικητή στην Ευρώπη.
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Ντεμικέλις, Φαν Μπόμελ – Κίβου

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Ρόμπεν, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Αλτιντοπ (63΄ Κλόζε), Ολιτς (74΄ Γκόμεζ), Μίλερ

ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Κίβου (68΄ Στάνκοβιτς), Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Ετό, Μιλίτο (90΄+ Ματεράτσι), Πάντεφ (79΄ Μουντάρι)

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mDF1sYyGA-c[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *