Αθλητικά

Ευρωπαϊκός θρίαμβος του Παναθηναϊκού, νίκησε 3-2 τη Ρόμα και προκρίθηκε

Ο Παναθηναϊκός “σκότωσε” το “θηρίο” που λέγονταν Ρόμα μέσα στο Ολύμπικο παίρνοντας μία πανάξια πρόκριση για τους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Οι “πράσινοι” έχοντας ως κορυφαίο παίχτη τον Σωτήρη Νίνη που πέτυχε ένα γκολ και είχε τεράστια συμβολή στα άλλα δύο και εκτελεστή τον Τζιμπρίλ Σισέ με δύο τέρματα, νίκησε τη Ρόμα με 3-2 πετυχαίνοντας τα τέρματα του σε διάστημα πέντε λεπτών (40′-45′). Οι “τζιαλορόσι” από το 10ο λεπτό με το γκολ-φάουλ του Ρίισε κρατούσαν τη πρόκριση στα χέρια τους αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαμορφώσουν το τελικό 2-3 στο 67′ με τον Ντε Ρόσι. Δύο λεπτά αργότερα οι “πράσινοι” είχαν δοκάρι με τον Σαλπιγγίδη, ενώ τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν την εκπνοή του Κατσουράνη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο ματς και στο 4ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σισέ, ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει όπως θα ήθελε την προβολή μετά τη σέντρα ακριβείας του Νίνη. Η Ρόμα στο 9ο λεπτό ισοφάρισε τις ευκαιρίες με το σόλο του Βούτσινιτς και το σουτ του Μαυροβούνιου έξω από την περιοχή να διώχνει δύσκολα ο Τζόρβας.
Στο 10′ ο Ρίισε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Μαρίνο κι άλλαξε πορεία τόσο ώστε να βρει το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα και να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.
Το γκολ του Νορβηγού δεν πτόησε τους “πράσινους” που στο 25ο λεπτό έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν μετά από κόρνερ του Νίνη και σουτ του Σιμάο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντόνι κι ενώ ο Σαλπιγγίδης απέτυχε να πιάσει την κεφαλιά προς την εστία του Βραζιλιάνου πορτιέρο. Στο 40′ ο Νίνης πήρε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και έδειξε το δρόμο για την πρόκριση.

Ο 19χρονος επιθετικός ανατράπηκε στη περιοχή από τον Ντε Ρόσι και ο Παϊσάο έδειξε πέναλτι. Ο Σισέ εκτέλεσε ψύχραιμα και το ματς ήρθε στα ίσια (1-1). Τρία λεπτά αργότερα ο Νίνης με “κεραυνό” έξω από την περιοχή νίκησε τον Ντόνι και πέτυχε το 2-1, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με καταπληκτική ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Σισέ να ξεπεράσει τον Ντόνι και να “γράψει” το 3-1.
Στο δεύτερο μέρος η Ρόμα μπήκε φουριόζα ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, αλλά ο Τζόρβας έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ των Τσέρτσι και Βούτσινιτς. Η ομάδα του Ρανιέρι είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 66′ μείωσε με πλασέ του Ντε Ρόσι, μετά από απόκρουση του Τζόρβα σε βολίδα του Ρίισε (3-2). Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Σαλπιγγίδη. Λίγο πριν το φινάλε ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε ο Κατσουράνης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κίτρινες: Ντε Ρόσι, Κασέτι, Μεξές – Κατσουράνης, Μαρίνος, Βύντρα, Σισέ
Κόκκινες: Κατσουράνης (90΄ δεύτερη κίτρινη)
Διαιτητής: Μπρούνο Παϊσάο (Πορτογαλία)
Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ντόνι, Ζουάν Μεξές, Βούτσινιτς, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Ρίισε, Περότα, Τσέρτσι (67΄ Μενέ), Μπρίγκι (46΄ Μπαπτίστα), Κασέτι
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (72΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Καντέ, Σισέ (90΄+ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (87΄ Λέτο), Μαρίνος, Σιμάο, Βίντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος

πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Rg0YU9bvHYI[/youtube]

Περισσότερα βίντεο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *