Φωτογραφία

Shoot it-Με όπλο το κινητό! (Διαγωνισμός φωτογραφίας)

shoot_itΤα Μουσεία Κινηματογράφου & Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και η η εταιρία Locomotiva ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν έναν ετήσιο διαγωνιστικό θεσμό φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους, αποκλειστικά με τη χρήση κάμερας κινητού τηλεφώνου.
H ιδέα ενός διαγωνισμού εικόνας, που βασίζεται στην αμεσότητα του κινητού τηλεφώνου και τη δημιουργική του χρήση ως μέσο έκφρασης έχει πραγματοποιηθεί ήδη με επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Το shoot_it απευθύνεται σε νέους ηλικίας έως 25 ετών. Στο νεανικό και δυναμικό αυτό κοινό, που χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο σαν πολυμηχανή, αγαπά την τέχνη του video και τη φωτογραφία. Η υποβολή των συμμετοχών γίνεται μέσω του διαδικτυακού χώρου του διαγωνισμού (www.shootit.gr) έως και την 20η Νοεμβρίου 2009. Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος είτε ατομικά είτε σε ομάδες (παρέα, τάξη κλπ), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των ατόμων. Οι συμμετοχές που θα διακριθούν θα βραβευθούν με μεγάλα χρηματικά έπαθλα αλλά και δώρα!

Το διαγωνιστικό αντικείμενο περιλαμβάνει:
Α. Ταινίες μικρού μήκους με μέγιστη διάρκεια τα 5 λεπτά
Β. Φωτογραφίες ή σειρά φωτογραφιών (μέγιστος αριθμός: 3 φωτογραφίες)

Tο θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι:
Η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα όλων.
Διώξε τη ΒΙΑ – Βάλε ΦΑΝΤΑΣΙΑ και εκφράσου δημιουργικά!

Τα Βραβεία του διαγωνισμού είναι:
Α. ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Οι νικητές του πρώτου και του δεύτερου βραβείου θα λάβουν χρηματικά έπαθλα 3.000€και 1.500€ αντίστοιχα και από μία ψηφιακή κορνίζα LG F7000S-PN.
Β. ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Οι νικητές του πρώτου και του δεύτερου βραβείου θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 2.000€ και 1.000€ αντίστοιχα και από μία ψηφιακή κορνίζα LG F7000S-PN.

Οι 3οι νικητές κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν από ένα κινητό LG Viewty Smart GC 900.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Βαγγέλης Ιωακειμίδης (διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης), Βασίλης Κεχαγιάς (διευθυντής Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Νίκος Ελευθερόγλου (εκπρόσωπος Τύπου Δήμου Πειραιά), Στέλιος Κούλογλου (δημοσιογράφος), Κωνσταντίνος Ρήγος (χορογράφος – σκηνοθέτης), Γιώργος Μελισσινός (σκηνοθέτης), Παύλος Φυσάκης (φωτογράφος), Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος (κριτικός κινηματογράφου), Πένυ Παναγιωτοπούλου (σκηνοθέτης).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *