Φωτογραφία

Athens Twice Seen – Εκθεση φωτογραφίας του Richard W. Moore

Το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και το New Hampshire Institute of Art (NHIA) παρουσιάζουν,  με την υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, την έκθεση Athens Twice Seen του Αμερικανού φωτογράφου Richard W. Moore. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στις 20:00, στην γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες ιστορικών μνημείων και περιοχών της Αθήνας, «ιδωμένες» δύο φορές: ο Moore ενσωματώνει ψηφιακά στις σύγχρονες φωτογραφίες του vintage φωτογραφίες, οι οποίες του παραχωρήθηκαν από τις συλλογές του ιστορικού τέχνης και διευθυντή των Éditions Kallimages, Χάρη Γιακουμή. Ιστορικοί χώροι αποτυπωμένοι μέσα από το φακό δύο φωτογράφων με χρονική απόσταση ενός αιώνα μεταξύ τους, συνθέτουν ένα παζλ που αποκαλύπτει ένα είδος διάδρασης παρελθόντος και παρόντος, διάλογο ή έκπληξη, αντίλαλο ή αντιπαράθεση.

Ο Richard W. Moore λέει χαρακτηριστικά για το Athens Twice Seen:
Το 2016, ανακάλυψα ένα αρχείο φωτογραφιών της Ελλάδας στην συλλογή των Éditions Kallimages στο Παρίσι. Η ανακάλυψη αυτή με ώθησε να αφιερώσω χρόνο στην Ελλάδα με σκοπό να επισκεφθώ και να φωτογραφίσω τοποθεσίες που έχουν φωτογραφηθεί στο παρελθόν, συχνά από το ίδιο σημείο. Σε πολλές περιπτώσεις διαπίστωνα ότι φωτογραφίζω ανθρώπους που φωτογραφίζουν τους χώρους αυτούς. Οι «διπλές φωτογραφίες» συνταιριάζουν το παρελθόν και το παρόν στο ίδιο πλαίσιο, ακολουθώντας μια ροή ιδεών: παρατήρηση και συνάντηση, μνήμη και λήθη, συγχρονισμός. Το ενδιαφέρον μου εστιάζεται τόσο στο σουρεαλισμό όσο και στην ιστορία: το παρελθόν ως έργο της φαντασίας.

14 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2018
Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μασσαλίας 22, Αθήνα
Πληροφορίες: 210 3680052,
www.hau.gr/culture

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *