ΑθλητικάΕκδηλώσεις

Offside Festival – Το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ

Offside Festival - Το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ

OFFSIDE Festival. Για τρεις ημέρες, από τις 16 μέχρι και τις 17 Ιουνίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ και το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη ιστορίες για μεγάλους παίκτες και σπουδαίες ομάδες αλλά να έρθει σε επαφή και με το μεγαλείο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας.

Το OFFSIDE Festival, έχοντας παρουσιάσει δύο επιτυχημένες εκδόσεις στη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνει στην Αθήνα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα, ταυτόχρονα με την έναρξη της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης: του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μέσα στη χρονιά που η Αθήνα γιορτάζει τον τίτλο της ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» η Parenthesis παρουσιάζει το διάλογο μεταξύ λογοτεχνίας, ντοκιμαντέρ και ποδοσφαίρου αναζητώντας αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές άθλημα του πλανήτη, κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.

Το πρόγραμμα του OFFSIDE Festival Book Edition, θα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ και μία σειρά από παράλληλες δράσεις που θα προσεγγίσουν το διάλογο μεταξύ ποδοσφαιρικών ντοκιμαντέρ και λογοτεχνικών βιβλίων καθώς και τις ποικίλες προεκτάσεις που έχει το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο. Παρουσιάσεις βιβλίων και ανοιχτών συζητήσεων θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει και να συνομιλήσει τόσο με τους συγγραφείς βιβλίων σχετικών με το ποδόσφαιρο και την ποδοσφαιρική κουλτούρα όσο και με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών που περιγράφονται είτε στο χαρτί είτε στη μεγάλη οθόνη.

16-17 Ιουνίου 2018
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
ΑΠΟΘΗΚΗ & ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ
Facebook.com/offsidefestivalgr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *