Συναυλίες (Live)

Παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Simon Bloom, στην Μύγα 29/1

SIMON BLOOM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Album “HOLLOW BUTTERFLY”
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/01 ΣΤΗΝ ΜΥΓΑ ( ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΩΝΟΣ 13 – ΨΥΡΡΗ)
O Simon Bloom, κατά κόσμον Συμεών Νικολαΐδης, γεννήθηκε στην Αθήνα, στον αστερισμό του Τοξότη την 6η κάποιου Δεκέμβρη. Στην ηλικία των 15 ξεκίνησε την μουσική του αναζήτηση μαθαίνοντας να παίζει τύμπανα και  κρουστά. Στα 19 ξεκίνησαν και οι σπουδές στο Mediterranean University στο τμήμα της Επικοινωνίας  ενώ τον ίδιο καιρό αλλάζει «τμήμα» μουσικής κατεύθυνσης και ασχολείται με την ακουστική κιθάρα για να εκπληρώσει  την ανάγκη του να εκφραστεί για την αγάπη, την απογοήτευση, το φόβο και τη χαρά του κόσμου που ζει.


Η έμπνευση κυλούσε κι έτσι αρχίζει να γράφει στίχους και μουσική ενώ στα 21 η αγάπη του για τον αναλογικό ήχο και τη μουσική των 60’s / 70’s (από τον Ντύλαν ως τον Μάρλευ) τον οδηγεί στο να φτιάξει το προσωπικό  του στούντιο για να κάνει τις δικές του παραγωγές κι έτσι, το 1997, γεννήθηκε το Shakti Studio. Ο Simon Bloom έγινε αυτοδίδακτος ηχολήπτης και η πρώτη του επαφή σαν μηχανικός ήχου έγινε στο soundtrack του Νίκου Τουλιάτου για την ταινία «Θα Σε Δω στην Κόλαση, Αγάπη μου» ( Νίκος Νικολαΐδης -1999).


Συνεχίζοντας να γράφει τραγούδια, ο Simon έπαιξε σε μουσικά σχήματα από alternative μέχρι και reggae ενώ παράλληλα συνέχιζε να ηχογραφεί μπάντες στο στούντιό του. Έπαιξε ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Ο Χαμένος τα παίρνει όλα» του Νίκου Νικολαΐδη και συνέβαλε με 2 τραγούδια στο soundtrack της ταινίας το οποίο επιμελήθηκε ο Γιάννης Αγγελάκας. Μετά από αυτή την εμπειρία ο Simon επιμελείται όλο το soundtrack της ταινίας «The Zero Years»  του Νίκου Νικολαΐδη (2005) ενώ μεταξύ των 2 ταινιών γράφει και ηχογραφεί στο στούντιό του, το πρώτο του album με τίτλο «Real Shadows» με εννέα τραγούδια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν “…ψυχεδελικό blues, folk rock. Σαν οι Pink Floyd με το Nick Drake να τζαμάρουν με τον JJ Cale στο τροχόσπιτό του!” δήλωσε τότε αυτοσαρκαζόμενος προφανώς.


Με αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό του o Simon Bloom, έχει εμφανιστεί στη Γιορτή της Μουσικής και σε διάφορους συναυλιακούς χώρους των Αθηνών, κι έχει επίσης μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως η Sophie Solomon, Isobelle Cambell & Mark Lanegan, Jeff Martin και Pavlov’s Dog.
To νέο του album έχει τίτλο «Hollow Butterfly», και κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου από την Archangel Music σε συνεργασία με την Shift Records.

Έναρξη 22:30 ΕΙΣΟΔΟΣ 10 €

Track list:
1.    Golden touch in her heart
2.    Aware
3.    Hollow butterfly
4.    Desert cold
5.    Circles
6.    All I feel
7.    Look in your eyes
8.    Morphine blues
9.    Strolling to infinity
10.    Shine

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *