Επικαιρότητα

Τον Γ.Δημαρά θα στηρίξει ο Παναγιώτης Φασούλας

Με την αντίστροφη μέτρηση για την αυτοδιοικητική κάλπη να έχει ξεκινήσει, δε λείπουν οι δηλώσεις που προκαλούν αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. Δηλώσεις που δημιούργησαν αίσθηση έκανε ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Ο κ. Φασούλας δήλωσε ότι:

«Θα τον στηρίξω τον Γιάννη Δημαρά, βεβαίως και θα τον στηρίξω, γιατί όπως έχω πει και ο Γιάννης Σγουρός και ο Γιάννης Δημαράς είναι πάρα πολύ φίλοι μου. Δεν παραμένω εγώ στο τι κάνουν οι δικοί μου άνθρωποι, ακόμα και στην εσωκομματική διαδικασία αν θέλετε να ξέρετε, οι αντιδήμαρχοι που είχα στήριζαν άλλη επιλογή από την δική μου, ούτε τους άλλαξα για τις επιλογές τους, ούτε παρεμβαίνω στις πολιτικές του επιλογές. Εγώ τι λέω όμως, απλώς δεν είμαι. Θα στηρίξω τον Γιάννη Δημαρά. Θα δείξει η πορεία αν εγώ παραμένω στο ΠΑΣΟΚ, εγώ προς το παρόν από το ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνω ότι μάλλον με έχουν διώξει, με έχουν οδηγήσει στην έξοδο. Αλλά από εκεί και πέρα, αν είμαι, θα πρέπει να δούμε όλοι ξανά, ποιοι θα κάνουν τις επιλογές των υποψήφιων βουλευτών και με ποια κριτήρια».

Σε δηλώσεις του για τα μουσικά σχολεία στην Αττική, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε ότι: «Η κυβέρνηση του Μνημονίου στοχεύει στη συνολική υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Θύμα της είναι και η εξειδικευμένη Μουσική Δημόσια Παιδεία. Τα Μουσικά Σχολεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής (και γενικά όλης της χώρας) πλήττονται και στερούνται όχι μόνο εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά ακόμα και των αναγκαίων βιβλίων, τα οποία οι μαθητές τελικά υποχρεούνται να αγοράζουν με υψηλό κόστος.
Χρειάζεται αντίσταση στη μεθοδευμένη αυτή υποβάθμιση της δωρεάν Δημόσιας Εκπαίδευσης. Χρειάζεται ενίσχυσή της και στήριξη στα Μουσικά Σχολεία της πατρίδας μας».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, σε παρέμβασή του δήλωσε ότι: «σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ.Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι στο δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχουν αργόσχολοι, που πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν, τους οποίους γνωρίζει και θα απομακρύνει εάν κερδίσει τις εκλογές.
Επειδή το δημόσιο χρήμα είναι μία πολύ σπουδαία υπόθεση, ο κ.Μπουτάρης πρέπει να αποκαλύψει σήμερα ποιοι είναι οι αργόσχολοι.
Αφού υπάρχουν αργόσχολοι και τους ξέρει ο κ.Μπουτάρης, γιατί θα πρέπει να πληρώνονται τρεις τουλάχιστον μήνες ακόμη;
Είναι προφανές ότι αν τα ονόματα δεν δημοσιοποιηθούν τώρα, το μόνο που θα έχει επιτευχθεί θα είναι να κυριαρχήσει η ανασφάλεια στο προσωπικό του δήμου μέχρι τις εκλογές.
Άρα ονόματα τώρα, ποιοί είναι οι αργόσχολοι».

Tην Τρίτη 19/10, στο μπαρ “ΒΑRTESERA” (Κολοκοτρώνη 25, Στοά Πραξιτέλους), στις 13:00 θα παρουσιαστεί το πλήρες ψηφοδέλτιο του δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη»για τις εκλογές στο Δήμο Αθηναίων.
Την παρουσίαση θα κάνει η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου, ενώ θα υπάρξουν σύντομες παρεμβάσεις από υποψήφιους/ες του συνδυασμού.

Μαζί με τους απεργούς συμβασιούχους στην Ακρόπολη που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από τα ΜΑΤ βρέθηκε σήμερα ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», δηλώνοντας ότι: «Σήμερα το πρωί η κυβέρνηση με μπροστάρηδες τον Χυτήρη και τον Παπουτσή έδειξαν το πιο βάρβαρο και αποκρουστικό τους πρόσωπο στο χώρο πολιτισμού της Ακρόπολης όπου οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι απαιτούσαν το δικαίωμα στη δουλειά. Αντί η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει προσωπικό που εργάζεται χρόνια ολόκληρα και έχει δικαιωθεί δικαστικά στέλνει τα ΜΑΤ να τους λειώσει πάνω στα κάγκελα της εισόδου της Ακρόπολης, όπου συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν τα αιτήματα τους. Χτύπησαν και δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να ενημερώσουν για την επίθεση.
Είναι ώρα τα συνδικάτα να κηρύξουν απεργία συμπαράστασης και να γενικεύσουν τον αγώνα κατά των άδικων μέτρων του Μνημονίου, να συνδέσουν τους αγώνες στον ΟΣΕ, στο ΔΟΛ με μια νέα Πανεργατική που θα στείλει στα σκουπίδια τις πολιτικές λιτότητας για χάρη των Τραπεζιτών και θα βάλει φρένο στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης των ΜΑΤ. Είναι ώρα να επιβάλουμε απαγόρευση των απολύσεων.!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *