Αθλητικά

Τότεναμ – ΠΑΟΚ 1-2 (videos)

“Διπλό μέσα στο Λονδίνο ΠΑΟΚ ολέ” φώναζαν 2.000 φίλαθλοί του στου Γουάιτ Χαρτ Λέιν -και άλλοι τόσοι περίπου εκτός γηπέδου- και οι παίκτες του Μπόλονι έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Με συγκλονιστική εμφάνιση και με παίκτη λιγότερο από το 38′ (αποβολή Σταφυλίδη και πέναλτι-γκολ του Μόντριτς) ο Δικέφαλος του Βορρά διαφύλαξε τα τέρματα των Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη (ασίτ του Γεωργιάδη και τα δύο) και νικώντας στην Αγγλία την Τότεναμ με 2-1 εξασφάλισε την πρόκρισή του στους “32” του Europa League.

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue=’tottenham paok’ resultsPerPage=”9″ hqThumbs=”true”]

Ιστορική η νίκη, μόλις η δεύτερη ελληνικής ομάδας στην Αγγλία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον… άθλο του Χάιμπουρι ο ΠΑΟΚ έμμελε να γράψει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία σε γήπεδο του Βόρειου Λονδίνου. Τη σκυτάλη από τους Βρύζα, Ζαγοράκη, Τουρσουνίδη και Φραντζέσκο έλαβαν οι εκπληκτικοί Σαπλιγγίδης, Αθανασιάδης, Γκαρσία, που με άξιους συμπαραστάτες τους Γεωργιάδη, Λαζάρ και Φωτάκη, έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Ρέντναπ, που πλέον κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό.

Ιδανικό ξεκίνημα με Σάλπι, Κλάους
Παρότι ο Ρέντναπ αυτή τη φορά χρησιμοποίησε πολλούς βασικούς, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά. Μπαίνοντας αποφασιστικά στο ματς, οι παίκτες του Μπόλονι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5′ με κεφαλιά του Σαλπιγγίδη και στο 13′ διπλασίασαν τα τέρματα με τον Αθανασιάδη. Καταλυτική η συμμετοχή του Γεωργιάδη, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν τα δύο γκολ (εξαιρετική η κάθετη του Γκαρσία στο δεύτερο).

Μία απόφαση άλλαξε όλη την εικόνα
Οι άγγλοι αιφνιδιάστηκαν, δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και ο ΠΑΟΚ, που ήλεγχε απόλυτα, έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ με τον Φωτάκη. Στο 38′ όμως άλλαξε όλη η εικόνα, καθώς ο διαιτητής Νίχαουζ καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Σταφυλίδη (δεν φάνηκε να ήταν) και απέβαλλε τον 17χρονο ακραίο μπακ. Ο Μόντριτς νίκησε τον Χαλκιά, μείωσε και εκεί ξεκίνησε ο γολγοθάς του Δικεφάλου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=112547#ixzz1fGTQrVy8

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και είχε ευτυχή κατάληξη για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά εκτός από σημαντική νίκη προκρίθηκε και στους “32” του Europa League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Για το πόσο συγκλονιστικό ήταν το ματς αρκεί να πούμε πως στα πρώτα 15 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 2-0 και πριν τελειώσει το ημίχρονο ήταν στο 2-1 και με παίκτη λιγότερο, ενώ ο Λάζλο Μπόλονι χαρακτήρισε αυτή την εμφάνιση ως την καλύτερη της ομάδας του για φέτος.

 

Τελικά με κατάθεση ψυχής από όλους του παίκτες, με δυο λαβωμένους ποδοσφαιριστές (Κοντρέρας, Λαζάρ) και χωρίς τερματοφύλακα (τραγική εμφάνιση Χαλκιά), ο ΠΑΟΚ πέτυχε το στόχο του και γέμισε με υπερηφάνεια (και χρήματα τα ταμεία) τους φίλους της ομάδας του.

Τότεναμ (Ρέντναπ): Γκόμεζ, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (Μπέιλ 69′), Λίβερμορ, Πίεναρ (Ουόκερ 67′), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (Φαλκέ 71′), Ντεφόου.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (Τσιρίλο 81′), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (Αρίας 84′), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (Σνάουτσνερ 62′), Αθανασιάδης.

Σκόρερ: Σαλπιγγίδης (6′ κεφαλιά), Αθανασιάδης (14′ σουτ) – Μόντριτς (39′ πέναλτι

Κάρτες: Σταφυλίδης (κόκκινη 37′), Αθανασιάδης (κίτρινη 89′)…[http://www.sport24.gr]

Πριν από 14 χρόνια ήταν η Άρσεναλ, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στο Βόρειο Λονδίνο. Το Χάιμπουρι στο μεσοδιάστημα γκρεμίστηκε κι έγινε πολυκατοικίες, αλλά γκρεμίστηκε και από το μυαλό των ΠΑΟΚτσήδων, δίνοντας τη θέση του στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Εκεί, χθες το βράδυ ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία, με μία απίστευτη νίκη…
Σε μια δύσκολη, αλλά τελικά ονειρική βραδιά, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κέρδισε την πανίσχυρη Τότεναμ, ουσιαστικά την πέταξε εκτός Ευρώπης και «τσέκαρε» το εισιτήριό του για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δικέφαλος συνεχίζει στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή της Ευρώπης και μετά τα Χριστούγεννα.

Με 2.500 παθιασμένους οπαδούς του στο πέταλο, που κέρδισαν περίπατο τη μάχη της κερκίδας (και ποιος ξέρει πόσους άλλους διάσπαρτους στο γήπεδο), ο ΠΑΟΚ έζησε άλλη μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά κερδίζοντας την Τότεναμ με 2-1 μέσα στο σπίτι της.

Ο Χάρι Ρέντκναπ μπλόφαρε την παραμονή του αγώνα και τελικά κατέβασε την πρώτη ομάδα του, αφήνοντας εκτός αποστολής μόνο τον Αντεμπαγιόρ. Ο Λάζλο Μπόλονι, όμως, είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι και στο πρώτο ημίωρο η ομάδα του έκανε την Τότεναμ «φύλλο φτερό».

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους χώρους στο μισό γήπεδο κι όταν έπαιρνε την μπάλα για να βγει στην κόντρα, την Τότεναμ την έπιανε πανικός, με την μεσοεπιθετική του γραμμή να οργιάζει και τον Γεωργιάδη να σερβίρει τα δύο γκολ.. Ο Σαλπιγγίδης στο 6’ άνοιξε το σκορ, στο 13’ ο Αθανασιάδης πέτυχε το 0-2, με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί προϋποθέσεις και για άλλα γκολ, απλά του έλλειπε η καλή τελική πάσα…[http://www.paok24.com]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *