Κόσμος

Volkswagen E-Bugster ο ηλεκτρικός σκαραβαίος

Χωρίς να ξεφεύγει ούτε ρούπι από τον lifestyle χαρακτήρα του νέου Beetle  η VW παρουσίασε το E-Bugster Concept. Την ηλεκτρική έκδοση του γνωστού μας Σκαραβαίου δηλαδή που είναι ένα σύγχρονο plug-in με ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το κανονικό μοντέλο ακόμη και στην εμφάνιση.

Το μήκος έχει παραμείνει ίδιο, ωστόσο το VW E-Bugster Concept είναι 30mm πιο φαρδύ και διαθέτει τονισμένους προφυλακτήρες με τον εμπρόσθιο μάλιστα να φέρει και ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας. Παράλληλα, ανασχεδιασμένο είναι και το πίσω μέρος της οροφής όπου τα δύο φινιστρίνια πίσω από τα πλαϊνά παράθυρα έχουν φύγει δίνοντας μια πιο brutal οπτική στο concept.

Στα ουσιώδη του VW E-Bugster Concept οφείλει να ασχοληθεί κανείς τόσο με τον ηλεκτροκινητήρα όσο και με το σύστημα φόρτισης που φιλοδοξεί η VW να υπάρχει σε κάποια χρόνια. Αυτό που αποκαλείται CCS δηλαδή Combined Charging System και έχει αναπτυχθεί από κοινού από τις Αudi, BMW, Daimler,Porsche, Ford και General Motors/Opel και επιτρέπει τη φόρτιση ακόμη και από μονοφασική παροχή ρεύματος. Κάτι που φυσικά σημαίνει ότι θα αναπτυχθεί και ένα παγκοσμίως κοινό δίκτυο με πρίζες και ακροδέκτες για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού.

Ο χρόνος φόρτισης σε μονοφασικό ρεύμα δεν ανακοινώθηκε αλλά σε δίκτυο υψηλής τάσης και σε mode ταχυφόρτισης θα χρειάζονται μόλις 35min για την πλήρη φόρτιση. Η αυτονομία του VW E-Bugster Concept είναι 177km και ο κινητήρας αποδίδει 113ps. Φυσικά υπάρχει και ανάκτηση ενέργειας για την οποία υπάρχει ένδειξη στον πίνακα οργάνων, όπως εξάλλου για την μπαταρία καθώς και για το πόση ενέργεια εκλύεται από το πάτημα του γκαζιού, που αν μη τι άλλο βοηθάει στην οικονομία… ρεύματος κατά την οδήγηση.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j5n7yZn2TME[/youtube]
[HIGHOCTANE.GR @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *