Επικαιρότητα

Απεργίες στα ΜΜΜ και στάσεις εργασίας

Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός, καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ είναι τα κύρια ζητήματα που θέτουν με τη σημερινή 24ωρη απεργία τους τα συνδικάτα της χωράς με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ. Οι απεργοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. Ακινητοποιημένα θα μείνουν το μετρό, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός.

Οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό θα επαναληφτούν από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ στο τραμ, από τα μεσάνυχτα έως τη 1 π.μ.. Εκατό πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της Ολυμπιακής θα ακυρωθούν, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις των υπολοίπων αεροπορικών εταιρειών, λόγω συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, η ΠΟΣΠΕΡΤ από τις 10 π.μ. έως τις 3 και η ΕΣΗΕΑ από τη 1 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ.

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και το γραφείο κτηματογράφησης που λειτουργεί στο Μετρό του Συντάγματος. Αντίθετα για την υποβολή δηλώσεων για τα ακίνητα που βρίσκονται στο Δήμο Αθηναίων θα λειτουργούν κανονικά τα γραφεία που βρίσκονται στην Κεντρική Αγορά Αθήνας, το Γουδή, το Φάληρο, το Ολυμπιακό Συγκρότημα, την Πλατεία Κυψέλης και την Πλατεία Μαβίλη.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την Πέμπτη καθώς η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας μεταξύ 12:00 και 14:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία στο Υπουργείο Παιδείας με κύριο αίτημα την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τεχνική εκπαίδευση.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία για την 21η Οκτωβρίου με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *