TravelΤαξιδιωτικά άρθρα

Αφιέρωμα στην Φοινικούντα και τις παραλίες της

 

Η Φοινικούντα είναι ένα γραφικό παραλιακό χωριό,χτισμένο επάνω στην άμμο, στο μέσο μιας φυσικής δαντέλας από υπέροχες παράλιες, μικρές η μεγάλες, με άμμο η βότσαλο.Η Φοινικούντα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο.

PHOTO By Dnalor 01 – Έργο αυτού που το ανεβάζει, CC BY-SA 3.0,

Το χωριό είναι χτισμένο σε μια ωραιότατη παράλια στην διαδρομή που οδηγεί από την Μεθώνη στην Κορώνη. Ο καινούργιος δρόμος Μεθώνης – Κορώνης, περνάει ακριβώς έξω από τις παρυφές του, προσφέροντας στον επισκέπτη μια παραθαλάσσια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς.

Ακριβώς απέναντι από τον κόλπο της Φοινικούντας, βρίσκεται το σύμπλεγμα των Οινουσσών που αποτελείτε από τα νησιά Σχίζα, Αγία Μαρίνα και την πανέμορφη Σαπιεντζα. Εστιατόρια κάθε λογής βρίσκονται κοντά σας όπου κι αν βρίσκεστε.

Στην παράλια, μέσα στον οικισμό, στους γύρω λόφους με θεά την θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά Ελληνικά εδέσματα αλλά και γεύσεις από όλον τον κόσμο. Εκτός από τις υπέροχες παράλιες, η Φοινικούντα διαθέτει αρκετά μέρη όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ το αναψυκτικό η το ποτό του δίπλα στην Θάλασσα με υπέροχη θεά.

Η Μεσσηνία βρίθει αρχαιοτήτων. Σε απόσταση το πολύ μια ώρας από την Φοινικούντα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει: Στην Μεθώνη το Μεσαιωνικό κάστρο το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά από την Φοινικουντα.

Στην Πύλο μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο και το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ στην Κορώνη το αξιόλογο Ενετικό κάστρο της πόλης. Και οι δυο τοποθεσίες απέχουν από την Φοινικούντα 20 λεπτά.

Στην χώρα παρουσιάζει ενδιαφέρον το ανάκτορο του Νέστορος (25 λεπτά), ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε τα ερείπια της Αρχαίας Μεσσήνης (70 λεπτά).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *