ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα Τηγανόψωμα με Προζύμι (Πισία)

Αφράτα Τηγανόψωμα με Προζύμι (Πισία)

Αφράτα Τηγανόψωμα με Προζύμι (Πισία).
Μια συνταγή του Dias Recipes

Υλικά Τηγανόψωμα με Προζύμι (Πισία)

Για το γρήγορο προζύμι
25 γρ νωπή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
250 ml χλιαρό νερό (1 κούπα)
125 γρ αλεύρι ( 1 κούπα)

Για την ζύμη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει

Αλμυρή γέμιση
φέτα τριμμένη
ζαμπόν ψιλοκομμένο
γκούντα τριμμένο
γιαούρτι αγελάδος
ρίγανη και μαύρο πιπέρι

Γλυκιά γέμιση
1 μήλο τριμμένο
1 κ.σ ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα

ή πραλίνα φουντουκιού

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλεύρι
Αφήνουμε να φουσκώσει
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι,το λάδι και λίγο νερό και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μια πετσέτα η με μια μεμβράνη σε ζεστό μέρος η μέσα σε σβηστό φούρνο
Αφού φουσκώσει πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε σε μικρά κυκλικά φύλλα
Βάζουμε την γέμιση στην μέση και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου πατώντας με πιρούνι τις άκρες για να κλείσουν.
Τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί
Τρώγονται και κρύα και ζεστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *