ΑθλητικάΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βατή η κλήρωση για τον Ολυμπιακό στο UEFA

Στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου UEFA θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν. Αντίπαλοι των πρωταθλητών Ελλάδας θα είναι η πορτογαλική Μπενφίκα, η τουρκική Γαλατάσαραϊ, η γερμανική Χέρτα Βερολίνου και η ουκρανική Μέταλιστ Χάρκιβ.
Από μια πρώτη ματιά, ο Ολυμπιακός σίγουρα θα μπορούσε να έχει καλύτερη κλήρωση, καθώς στο 3ο και στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας υπήρχαν σαφώς πιο αδύναμες ομάδες από την Γαλατασαράϊ και την Χέρτα Βερολίνου, ωστόσο απέφυγε και τα χειρότερα, καθώς στο 1ο γκρουπ, απέφυγε ομάδες όπως η Μίλαν, η Σεβίλη και η Βαλένθια.

Είναι προφανές ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι μέσα στις δυνατότητες του Ολυμπιακού, ακόμη και η Μπενφίκα του Κώστα Κατσουράνη δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση φόβητρο για τους «ερυθρόλευκους».

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν στο διάστημα 23 Οκτωβρίου-18 Δεκεμβρίου 2008 και την πρόκριση στους «32» παίρνουν οι τρεις πρώτοι από κάθε γκρουπ.

Μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα στην Νιόν της Ελβετίας, οι οκτώ όμιλοι του κυπέλλου UEFA, διαμορφώθηκαν ως εξής:

1ος όμιλος
==========
Σάλκε (Γερμανία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Σανταντέρ (Ισπανία)
Τβέντε (Ολλανδία)

2ος όμιλος
==========
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Γαλατασαράι (Τουρκία)
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)
Μέταλιστ Χαρκιβ (Ουκρανία)

3ος όμιλος
==========
Σεβίλη (Ισπανία)
Στουτγκάρδη (Γερμανία)
Σαμπντόρια (Ιταλία)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

4ος όμιλος
==========
Τότεναμ (Αγγλία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Ουντινέζε (Ιταλία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Ναϊμέγκεν (Ολλανδία)

5ος όμιλος
==========
Μίλαν (Ιταλία)
Χέρενφεν (Ολλανδία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Πόρτσμουθ (Αγγλία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

6ος όμιλος
==========
Αμβούργο (Γερμανία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Αστον Βίλα (Αγγλία)
Ζίλινα (Σλοβακία)

7ος όμιλος
==========
Βαλένθια (Ισπανία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

8ος όμιλος
==========
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Λα Κορούνια (Ισπανία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)
Νανσί (Γαλλία)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)

Bαλβέρδε:”Να ξεκινήσουμε με νίκη”

Συγκρατημένα αισιόδοξος και χωρίς την παραμικρή διάθεση για προβλέψεις μετά την κλήρωση που έφερε τον Ολυμπιακό στον Β΄ προκριματικό όμιλο του Κυπέλλου UEFA εμφανίστηκε ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων”, Ερνέστο Βαλβέρδε.
«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να δούμε το πρόγραμμά μας, με ποιους αντιπάλους παίζουμε εντός έδρας και, βεβαίως, να ξεκινήσουμε στη διοργάνωση με νίκη», ήταν το πρώτο σχόλιο του Βαλβέρδε, ενώ ερωτηθείς για τη δυναμικότητα των αντιπάλων του Ολυμπιακού ο Βάσκος τεχνικός δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις: «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι να μιλάμε. Για παράδειγμα, η Μέταλιστ θεωρώ ότι είναι η πιο αδύναμη από τις άλλες ομάδες αλλά δεν πρέπει να κάνουμε κανένα λάθος, δεν πρέπει να αποτύχουμε».

Για το επίπεδο της διοργάνωσης υπογράμμισε ότι «… είναι πολύ υψηλό, καθώς υπάρχουν ομάδες που μετείχαν στο τσάμπιονς λιγκ, ομάδες που έχουν αναβαθμιστεί πολύ και, γενικά, ομάδες με μεγάλη δυναμικότητα». Όσο για το αν μπορεί να επαναλάβει το “κατόρθωμα” της Εσπανιόλ, που υπό την καθοδήγησή του έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, ο Βαλβέρδε απάντησε πως «θα το προσπαθήσουμε. Ξεκινάμε πάντα για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά υπάρχουν πολλές ομάδες που θέλουν να κάνουν το ίδιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *