Κόσμος

Σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες

 

gazaΑεροπορική επίθεση εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, σε βάρος Παλαιστινίων στην πόλη της Γάζας, εκτοξεύοντας 30 πυραύλους..

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 250 τραυματίες και πάνω από 195 νεκρούς. Ζημιές υπέστησαν το λιμάνι της πόλης της Γάζας και εγκαταστάσεις ασφαλείας της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς. Αν και δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό, εκτιμάται ότι πρόκειται για αντίποινα στις συνεχιζόμενες εκτοξεύσεις ρουκετών από την περιοχή, προς το Ισραήλ και στην ουσία είχε προαναγγελθεί από την απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ να διευρύνει τα αντίποινα. Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να διευρύνει τις στρατιωτικές του επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε βοηθός του υπουργού Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ στο Ρόιτερς. Αναλυτικά ή δήλωσή του ήταν η εξής: “Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί όσο απαιτείται και ανάλογα με τις εκτιμήσεις των διοικητών. Αντιμετωπίζουμε μια περίοδο που δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη”. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως δεν θα εισβάλλει στη Γάζα, αλλά η επιχείρησή του μόλις έχει αρχίσει, με σκοπό το σταμάτημα της εκτόξευσης ρουκετών από τη Γάζα, προς τα εδάφη του.

 

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της παλαιστινιακής προεδρίας. Ο κ. Αμπάς ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκίνησε ένα γύρο εκτάκτων επαφών με πολλές χώρες, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν οι ισραηλινές επιδρομές, τονίζοντας ότι: “Ξεκινήσαμε έκτακτες επαφές με πολλές αραβικές κι άλλες χώρες, προκειμένου να σταματήσουμε την θρασύδειλη επίθεση και τις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας”.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hadjcwMffdg[/youtube]

Mεταξύ των νεκρών είναι ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ταουφίκ Γιαμπέρ, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Χαμάς.

Η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι έδωσαν εντολή στα μέλη τους να απαντήσουν στην ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας.

“Ολοι οι μαχητές μας διατάσσονται να απαντήσουν στην ισραηλινή σφαγή”, αναφέρει ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ, η οποία κινείται στο ίδιο πνεύμα με αντίστοιχη που εξέδωσαν η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

 

Aπάντηση με ρουκέτες

gaza_victim2Στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του Ισραηλινού εδάφους, λίγες ώρες μετά την επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Γάζα. Από τις ρουκέτες των Παλαιστινίων, μία ισραηλινή άμαχος βρήκε το θάνατο στην πόλη Νετιβότ, στα νότια της χώρας.

Η Αίγυπτος έστειλε ενισχύσεις σήμερα κατά μήκος των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άνοιξε το πέρασμα στον μεθοριακό σταθμό της Ράφα για να υποδεχθούν οι ιατρικές υπηρεσίες παλαιστινίους τραυματίες. Έξι ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο μεθοριακό σταθμό.

 

 

Οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να έχουν έκτακτη σύσκεψη στο Κάιρο αύριο, ή τη Δευτέρα, για ν’ αποφασίσουν μία κοινή στάση αναφορικά με τις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.
Επίσης η Λιβύη, η μοναδική χώρα στο ΣΑ του ΟΗΕ, θα προσπαθήσει να συγκαλέσει μία έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου. Με δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε την “άμεση παύση των επιθέσεων με πυραύλους κατά του Ισραήλ, καθώς και των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα”, όπως και ο Ύπατος Αντιπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα Χαβιέρ Σολάνα, που ζήτησε “άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα”.

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στη Γαλλία Χιντ Χούρι κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να “σταματήσει την κόλαση” στη Γάζα.

 

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του “καταγγέλλει το νέο μαζικό έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ. Οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσαν κατά δημοσίων κτιρίων στη Γάζα σήμερα, οδήγησαν σε μια νέα μαζική σφαγή. Η επίθεση παραβιάζει και ακυρώνει την εκεχειρία που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του Ισραήλ με τη Χαμάς. Σημαίνει κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας. Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, να καταδικάσει την κυβέρνηση του Ισραήλ, που δολοφονεί και καταπατά τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού καθώς και τις ΗΠΑ και ΕΕ, που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων και κατά της ισραηλινής κατοχής. Να καταδικάσουν τη νέα επίθεση, καθώς και τον απάνθρωπο αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους”.

 

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *