θέατρο

Γιατί οι άντρες διαρκούν λίγο; Η απάντηση στο 5gynaikes.com

Το θέατρο Coronet θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την χειμερινή περίοδο 2008-2009,
την κωμωδία των Jose Miguel Contreras και Ana Rivas “5gynaikes.com”

Πέντε γυναίκες, πέντε διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα :
“γιατί οι άντρες διαρκούν λίγο ? ”

Γιατί όπως λένε οι δημοσκοπήσεις υπάρχουν πιο πολλές γυναίκες από άντρες ενώ γεννιούνται περισσότερα αγόρια από κορίτσια.
Που χάνονται οι άντρες στην διαδρομή ?

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι 5γυναικες.com συντάσσοντας ένα εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς πρέπει οι γυναίκες να χειρίζονται αυτά τα ευαίσθητα μηχανήματα που ονομάζονται άντρες.

Ένα εγχειρίδιο χρήσης των ανδρών για καλύτερες και μακροβιότερες επιδόσεις.

Πέντε μονόλογοι από πέντε εξαιρετικές γυναίκες ηθοποιούς, η κάθε μία σʼ ένα προσωπικό ρεσιτάλ  ερμηνείας και μία ακόμα ηθοποιός σʼ ένα ρόλο έκπληξη για το κοινό αφού αυτό συμμετέχει από την στιγμή που πατάει το πόδι του στο θέατρο.

Η παράσταση 5γυναικες.com έκανε πρεμιέρα το 2002 στο θέατρο Αλκαζάρ στην Μαδρίτη και την είδαν 1.000.000 θεατές και 800.000 στην Βαρκελώνη.
Από τότε όπου παίζεται το σήμα ʽsold outʼ κρέμεται μόνιμα στο ταμείο το θεάτρου.
Συντελεστές
5gynaikes.com

Κείμενα – Jose Miguel Contreras & Ana Rivas
Σκηνοθεσία/Διασκευή – Βαρβάρα Δούκα
Μουσική επιμέλεια – Στάθης Παρασκευόπουλος
Κοστούμια – Essam Guenedy – London
Styling – Μαρία Αφεντάκη
Σκηνικά – Ράνια Γερογιάννη
Φωτισμοί – Johan Kegyes
Ηθοποιοί –

*Αβαγιανού Ντίνα
*Ανδρεοπούλου Ανθή
*Αποστόλου Ευγενία
*Γανωτή Σάρα
*Ντάλιου Αρετή
*Πολυδεράκη Νέλλη

Στο πιάνο η Βάλυ Ιωάννου σε μουσική Στάθη Δρογώση


José Miguel Contreras

Γεννημένος στην Μαδρίτη ο José Miguel Contreras είναι διδάκτορας της δημοσιογραφίας με διακρίσεις για zτη διδακτορική διατριβή του με τίτλο ‘Εκλογικές ειδήσεις  στην τηλεόραση’ (1988). Για πολλά χρόνια ήταν καθηγητής στην σχολή επιστημών και ερευνών του Πανεπιστημίου Complutense, και σήμερα παραδίδει μαθήματα οπτικοακουστικής στο πανεπιστήμιο Rey Juan Carlos, στο οποίο είναι και καθηγητής έδρας.  Η επαγγελματική του δράση άρχισε στο κανάλι TVE το 1978 σαν δημοσιογράφος και σεναριογράφος. Το 1982 ενσωματώθηκε στο Ράδιο 3 του RNE, όπου διεύθυνε διάφορα προγράμματα και το 1983 έγινε διευθυντής προγράμματος του ‘Radio El País’, αλυσίδα της οποίας μετέπειτα έγινε υποδιευθυντής. Από το 1986 έγινε υπεύθυνος ειδήσεων για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην ημερήσια εφημερίδα “El País”. Τον Σεπτέμβριο του 1989 ασχολείται με την διεύθυνση προγράμματος του Καναλιού Plus España και δυο χρόνια αργότερα γίνεται διευθυντής προγράμματος και αθλητικών του Telemadrid.
Το 1993 δημιουργεί την εταιρεία GECA, μια σχολή σπουδών οπτικοακουστικής επικοινωνίας, που κατάφερε να εδραιωθεί ως η πρώτη εταιρεία τηλεοπτικού  μάρκετινγκ και έρευνας της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Η GECA και η παραγωγός εταιρεία Globomedia συγχωνεύονται το 1997. Ο José Miguel Contreras είναι συνέταιρος και σύμβουλος του ομίλου και μέλος της επιτροπής διεύθυνσης. Επιπλέον είναι και ο δημιουργός και παραγωγός του “El Club de la Comedia” και του “LA NOCHE …con Fuentes y Cía” και διευθυντής των θεατρικών έργων “5hombres.com”, “5mujeres,com” και  “Francamente …la vida según San Francisco”

Έχει εκδώσει τα βιβλία: “Vida política y Televisión” (Espasa Calpe, 1990) και “La programación de Televisión” (Gedisa, 2000)

Ana Rivas
Γεννημένη στην Μαδρίτη, η Ana Rivas είναι πτυχιούχος δημοσιογραφίας για το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, έχει μάστερ στην διεύθυνση της οπτικοακουστικής εταιρείας και είναι διπλωματούχος στην χρηματοδότηση οπτικοακουστικών μελετών για το ινστιτούτο της εταιρείας της Μαδρίτης.

Άρχισε να εργάζεται στην τηλεόραση το 1989, στο πρόγραμμα“Tira de música” (TVE 2). Ένα χρόνο αργότερα ενσωματώθηκε στο Telecinco, συμμετέχοντας σε προγράμματα όπως το “La quinta marcha”,το “Vip 93” το “La batalla de las estrellas” και σε πολλά γκαλά και σπέσιαλ events της αλυσίδας.’Εχει υπάρξει συντονίστρια  και σεναριογράφος σε παιδικά προγράμματα όπως το “Hugolandia” το “Telebuten” και βοηθός διεύθυνσης στις σειρές “Querido Maestro” και “Hermanas”. Στην Globomedia συμμετείχε στα προγράμματα “Sin ir más lejos” (Telecinco) και “Zip Zap” (TVE) πριν ενσωματωθεί σαν διευθύντρια στα  προγράμματα “Seinfeld” και  “Frasier” για το κανάλι + και μετέπειτα στο “El Club de la Comedia”. Επίσης έχει υπάρξει συμπαραγωγός και διευθύντρια στα έργα “5hombres.com”, “Francamente, la vida según San Francisco” και “4 años y 1 día”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *