DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTS

Διώξτε τα μυρμήγκια φυσικά

Διώξτε τα μυρμήγκια φυσικά

Τα μυρμήγκια στο σπίτι είναι λεφτά; Mπα, δεν το νομίζω. Για την αντιμετώπιση των μικρών εισβολέων στο σπίτι υπάρχουν φυσικές λύσεις. Πριν καταφύγουμε στα χημικά σπρέι, επειδή δεν θέλουμε ή δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες (μικρά παιδιά, κατοικίδια, αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες κ.α) ας δούμε ποιους άλλους τρόπους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τα διώξουμε.

Νηστεία
Απομακρύνετε γρήγορα τα ψίχουλα και τα υπολείματα τροφών από το πάγκο και το νεροχύτη της κουζίνας μετά από το γεύμα και μην αφήνετε τα σκουπίδια το βράδυ μέσα στο σπίτι. Τα μυρμήγκια γρήγορα θα αποθαρρυνθούν μια και δεν θα βρίσκουν φαγητό.

Ξύδι
Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά του ξυδιού. Ψεκάστε τις επιφάνειες που εμφανίζονται, τους πάγκους της κουζίνας, τις πόρτες και τα παράθυρα με ξύδι και σκουπίστε με ένα πανί.

Λεμόνι
Τοποθετήστε για 2 – 3 μέρες λεμονόκουπες στα σημεία που εμφανίζονται και μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας. Η μυρωδιά του λεμονιού διώχνει τα μυρμήγκια αλλά και τις κατσαρίδες. Εναλλακτικά ψεκάστε με χυμό λεμονιού.

Αλάτι
Αν το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο ρίξτε λίγο αλάτι στα σημεία που εμφανίζονται. Τα μυρμήγκια το απεχθάνονται.

Ρίγανη
Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά της ρίγανης. Ρίξτε λίγη ξερή ρίγανη εκεί που περνάνε ή βράστε νερό με ρίγανη, προσθέστε ξύδι και ψεκάστε.

Δάφνη
Βάλτε φύλλα δάφνης μέσα στα ντουλάπια των τροφίμων και 1 – 2 φύλλα στη σακούλα με το αλεύρι για να τα προστατέψετε από τα μυρμήγκια. Η μυρωδιά της δάφνης τα απωθεί.

Μέντα
Ενα ισχυρό εντομοαπωθητικό. Σε ένα βαποριζατέρ βάλτε νερό και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και ψεκάστε τα μέρη που εμφανίζονται για μερικές ημέρες.

Κανέλα
Το αιθέριο έλαιο κανέλας είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη μέντα. Ρίξτε λίγες σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το στα σημεία που εμφανίζονται οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Ταλκ
Λίγο παιδικό ταλκ γύρω από τις πόρτες ή τα παράθυρα αποτρέπει την είσοδό τους στο σπίτι.

Καλαμποκάλευρο
Αντί για ταλκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμποκάλευρο. Στους πάγκους της κουζίνας αφήστε για 3 -4 μέρες ένα πιατάκι με μικρή ποσότητα και τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν.

Καφές
Λίγοι κόκκοι καφέ ή το κατακάθι από τον καφέ φίλτρου στα σημεία που εμφανίζονται τα διώχνει.

Πιπέρι
Φτιάξτε ένα διάλυμα με νερό και τριμμένο πιπέρι ή βάλτε κόκκους πιπεριού στα σημεία που πάνε τα μυρμήγκια.

Μαγειρική σόδα & ζάχαρη
Τοποθετήστε ένα πιατάκι σόδα ανακατεμένη με ζάχαρη εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα. Η ζάχαρη τα προσελκύει μεν αλλά η σόδα τα εξοντώνει.

Οινόπνευμα & υγρό σαπούνι πιάτων
Ανακάτεψτε σε ένα μπουκάλι 1 φλιτζάνι μπλε οινόπνευμα με 1 φλιτζάνι υγρό για τα πιάτα και ψέκαστε τις περιοχές των εισβολέων. Σύντομα θα δείτε αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα:10 απίστευτα δυνατά έντομα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *