Κόσμος

Εκτροχιάστηκε τρένο στην Κίνα από υπερβολική ταχύτητα, 70 οι νεκροί

Σε υπερβολική ταχύτητα οφείλεται η σύγκρουση δύο τρένων που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 70 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 416 στην ανατολική Κίνα, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την επίσημη έρευνα που διεξάγεται γιατο δυστύχημα.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Νέα Κίνα”, το τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Πεκίνο στο Τσινγκτάο, το οποίο εκτροχιάστηκε και κατόπιν συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, έτρεχε με 131 χιλιόμετρα την ώρα σε ένα σημείο που η επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 80 χιλιόμετρα.

Η τραγωδία, μία από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην Κίνα την τελευταία δεκαετία, σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ζίμπο της επαρχίας Σαντόνγκ. Να σημειωθεί ότι η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε ξανά για την κυκλοφορία τη νύχτα της Δευτέρας, αφού παρέμεινε κλειστή για περισσότερες από 20 ώρε

Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 420τραυματίσθηκαν από τη σύγκρουση δυο τραίνων στην ανατολική επαρχία Σάντονγκ της Κίνας. Οι αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς 51 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερις από τους τραυματίες είναι Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι υπέστησαν κατάγματα. Σύμφωνα με τις αρχές η σύγκρουση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, ενώ απέκλεισαν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.Είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα από το 1997, όταν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή τραίνου στην επαρχία Χιουνάν.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *