DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTSΔιάφοραΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ MENOYME ΣΠΙΤΙΚάντο μόνος σουκατασκευές

Φυτά και μυρωδικά στο σπίτι

Φυτά και μυρωδικά στο σπίτι

Φυτά και μυρωδικά στο σπίτι

Η Άνοιξη είναι πια εδώ τα λουλούδια και η κηπουρική έχουν την τιμητική τους. Εκτός από τα φυτά που αγοράζουμε για τη διακοσμητική τους χρήση στις αυλές και τα μπαλκόνια μας των σπιτιών, τη σκιά ή για να μας απομονώσουν από αδιάκριτους γείτονες μπορούν να είναι και χρήσιμα στη κουζίνα και τη μαγειρική μας. Τα δικά μας μυρωδικά θα είναι διαθέσιμα κάθε στιγμή που θα τα χρειαστούμε και θα ομορφύνουν και το χώρο μας.

Μπορούμε να δείξουμε της κηπουρικές μας ικανότητες και ανέξοδα να καλλιεργήσουμε τα δικά μας φυτά και μυρωδικά στο σπίτι,  φρούτα και λαχανικά από το μηδέν. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι μερικές γλάστρες, χώμα νεράκι και όρεξη. Τα περισσότερα μυρωδικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική είναι πολύ εύκολο να βγάλουν ρίζες βάζοντας το κάτω μέρος τους σε υγρό έδαφος ή σε ένα ποτήρι με νερό. Μετά από λίγες μέρες το νέο μας φυτό είναι έτοιμο…
Σέλινο, δυόσμος,  βασιλικός (διώχνει και τα κουνούπια), ρίγανη, σκόρδο καρότο είναι μερικά μόνο από τα φυτά που μπορούμε να πειραματιστούμε. Μόλις το νέο μας φυτό αποκτήσει ρίζες το μεταφυτεύουμε και το καμαρώνουμε.

Εκτός από τα μυρωδικά μας μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας διακοσμητικά φυτά.

Το ξέρατε ότι η μπανάνα μπορεί να είναι η πιο απλή λύση για να αναπτυχθούν οι ρίζες σε ένα φύλλο αλόης ή μιας πιπεριάς;
Αβοκάντο (ένα εύκολο και όμορφο φυτό που πιάνει πολύ εύκολα από το κουκούτσι του και μπορεί να αναπτυχθεί εντυπωσιακά πολύ). Ανανάς, φρούτα του πάθους, τριανταφυλλιές αλλά και πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, καλαμπόκι και πολλά άλλα είναι μόνο μερικά από αυτά που παρακολουθούμε στο video

Γιατί η κηπουρική είναι ένα χόμπι που όχι μόνο ομορφαίνει τη ζωή μας αλλά είναι και μια εξαιρετική ψυχοθεραπεία. Η ενασχόληση με τη φύση  και τη κηπουρική ακόμα και στον περιορισμένο χώρο ενός διαμερίσματος λειτουργεί αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες της καθημερινότητας.

Δείτε ακόμα: Οι ασθένειες που θεραπεύει κάθε βότανο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *