Επικαιρότητα

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Ζαχόπουλου

ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΕΚΟΥΘερμό παραμένει το πολιτικό σκηνικό με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για “κυνήγι μαγισσών” και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι επιχειρεί να συγκαλύψει το θέμα. Το κλίμα φορτίζει η συνεχιζόμενη σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά δικαστικών. Την ίδια ώρα, νέα δεδομένα είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς με δήλωσή της μέσω του δικηγόρου της, η 35χρονη προφυλακισμένη πρώην συνεργάτιδα του Χρήστου Ζαχόπουλου αναφέρει ότι δεν έχει σχέση με το DVD που παρέλαβε ο Γιάννης Ανδριανός, θέμα για το οποίο, όπως είπε, θα ενημερώσει και τον ανακριτή.
Η εκδοχή της κατηγορούμενης
Παράλληλα, η 35χρονη επιβεβαιώνει ότι είχε επισκεφθεί την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, όπως και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στον οποίο πάντως αναφέρει ότι ουδέποτε επεδείχθη ή εδόθη οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό κατά τη μία και μοναδική επίσκεψή της.

Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” ανακοίνωσε ότι ουδέποτε η 35χρονη τους παρέδωσε DVD, και διερωτάται εάν η πρακτική της αυτή υποκρύπτει κάποια κρυφή συμφωνία ή συναλλαγή με ποικίλα ανταλλάγματα.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος έκανε λόγο στον ανακριτή για μία γυναίκα με το όνομα Δήμητρα, η οποία -όπως ισχυρίστηκε- αποτελεί μέλος του κυκλώματος των εκβιαστών, καθώς του έδειξε οπτικοακουστικό υλικό διαφορετικό από αυτό που παρέδωσε ο κ. Ανδριανός.

Επίσης, η πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας διαχειριστικού ελέγχου του υπουργείου Πολιτισμού Έρση Φιλιπποπούλου, συμφωνά με πληροφορίες, στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι δέχθηκε πιέσεις από τον κ. Ζαχόπουλο για τρεις συμβάσεις τις οποίες η ίδια θεωρούσε παράτυπες.

Πολιτική κόντρα
Την πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί η υπόθεση Ζαχόπουλου, με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να διευκρινίζει από την Ινδία ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις της για κρίση του πολιτικού συστήματος.

Ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στη Βουλή, μίλησε για σκανδαλολογία και υπερασπίστηκε την αξιοπιστία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός ζήτησαν να ελεγχθούν όλα τα θέματα που χειρίστηκε ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού

Η κυβέρνηση δε λειτουργεί με βάση τα γραφόμενα στα μέσα ενημέρωσης, σημείωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση στις καταγγελίες ΠΑΣΟΚ
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Δικαιοσύνη, μετά τις αιτιάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι όλες τις μεγάλες υποθέσεις τις χειρίζονται συγκεκριμένοι δικαστές

Για ανεύθυνους ισχυρισμούς και κακόβουλες επινοήσεις κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος παρουσίασε κατάλογο με έξι σημαντικές υποθέσεις, τις οποίες χειρίστηκαν διαφορετικοί δικαστικοί λειτουργοί:

Υπόθεση Πακιστανών: Τακτικός ανακριτής αρχικά ορίστηκε από το Πρωτοδικείο ο πρωτοδίκης Γεώργιος Ορφανίδης .Συνεχίζει την περαιτέρω ανάκριση η πρωτοδίκης Δέσποινα Σταθοπούλου.
Υπόθεση Υποκλοπών: Εφέτης ειδικός ανακριτής ορίζεται ομόφωνα από την ολομέλεια εφετών ο κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος.
Υπόθεση Βαρθολομαίου: Ανακρίτρια ορίζεται η Πρωτοδίκης Παρασκευή Γρίβα
Υπόθεση Ομολόγων: Εφέτης ειδικός ανακριτής ορίζεται ομόφωνα από την ολομέλεια εφετών ο κ.Γεώργιος Λέκκας.
Υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ: Ανακριτής ορίστηκε ο Πρωτοδίκης Γεώργιος Ανδρεάδης.
Υπόθεση Ζαχόπουλου – Τσέκου: Ανακριτής ορίστηκε ο Πρωτοδίκης Δημήτρης Οικονόμου και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου.
Οπως αναφέρει καταλήγοντας στη ανακοίνωση ο υπουργός Δικαιοσύνης, “οι ισχυρισμοί του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν συκοφαντικές και κακόβουλες επινοήσεις -που εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικά αδιέξοδα-για τις οποίες αυτοί οι ελάχιστοι βουλευτές και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ , θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη”.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε πως υπάρχουν λειτουργοί που επιχειρούν να συσκοτίσουν την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Δεν υπήρξε καμία εξέλιξη από τη δικαιοσύνη στα μεγάλα σκάνδαλα, τόνισε στη ΝΕΤ 105.8 από το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Υποκριτική χαρακτήρισε το ΚΚΕ την αντιπαράθεση των δύο κομμάτων.
Πηγή: http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *