Επικαιρότητα

Νέες πολλαπλές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

 

tourkikaf16Νέες πολλαπλές τουρκικές προκλήσεις σε αέρα και θάλασσα σημειώθηκαν το πρωί σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, μια μέρα μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Αγαθονήσι. 

 

Οι τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν αρχικά κατά της κανονιοφόρου Νικηφόρος από τουρκική ακταιωρό, όταν το ελληνικό σκάφος είχε σπεύσει στην περιοχή του Φαρμακονησίου, λίγο μετά τις 9 το πρωί για να πάρει μέρος στη διαδικασία έρευνας και διάσωσης ναυαγών. Επίσης, ελληνικό ελικόπτερο Σουπερ Πούμα που συμμετείχε στην ερευνά παρενοχλήθηκε από δυο τούρκικα F-16 τα οποία αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. Λίγο αργότερα δυο τούρκικα F -16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε χαμηλό ύψος, ενώ μισή ώρα αργότερα τουρκικό ζεύγος αεροσκαφών έκανε παρόμοια πτήση επάνω από το Αγαθονήσι. ¨Εντονη ήταν η αντίδραση της υπουργού Εξωτρικών. 

 

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε απαράδεκτες τις τουρκικές ενέργειεςκαι πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες για να πραγματοποιηθούν τα σχετικά διαβήματα. Οι ενέργειες αυτές της Τουρκίας, ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη, “παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και επιβαρύνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων”.

 

Πηγή:http:www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *