ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμη Πορτοκαλόπιτα

Νηστίσιμη Πορτοκαλόπιτα

Νηστίσιμη Πορτοκαλόπιτα.Η Σαρακοστή συνεχίζεται δυναμικά κι εγώ σήμερα θα σας γλυκάνω ξανά με μυρωδάτη και αφράτη σιροπιαστή Πορτοκαλόπιτα!
Ακολουθήστε τα βήματά μου και θα γευτείτε την πιο νόστιμη Πορτοκαλόπιτα και φυσικά Νηστίσιμη!!

Υλικά για ταψί 32cm Νηστίσιμη Πορτοκαλόπιτα

1 κιλό ολόκληρα πορτοκάλια καθαρισμένα
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
30γρ λικέρ πορτοκάλι ( προαιρετικά )
150γρ ηλιέλαιο
200γρ ζάχαρη άχνη
4 βανίλιες
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
100γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι ** Θέλουμε ΚΡΥΟ ΓΛΥΚΟ – ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
650γρ ζάχαρη
100γρ νερό
400γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
Χυμό από μισό λεμόνι
Τις φλούδες από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Βράζουμε το σιρόπι ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και 3 λεπτά ακόμα, σε δυνατή φωτιά.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑΣ (ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *