Αθλητικά

Ολυμπιακός και Άρης στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας

Ολυμπιακός και Άρης θα αναμετρηθούν στον τελικό της 17ης Μαΐου στο “Καυτατζόγλειο” στάδιο. Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν με 3-1 τον Θρασύβουλο στον επαναληπτικό στο “Καραϊσκάκη” και προκρίθηκαν πανηγυρικά.

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε τον επαναληπτικό με τον Θρασύβουλο στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός κερδίζοντας εύκολα με 3-1. Ο Κοβάσεβιτς στο 14’, ο Κωνσταντίνου στο 15’ (“παρθενικό” γκολ για την τρέχουσα σεζόν) και ο Νούνιες στο 21’ σημείωσαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τον Θρασύβουλο μείωσε ο Μανίκας στο 33’.

Ο Θρασύβουλος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί νωρίς, καθώς μόλις στο 4’ ο Ρόκας έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη, εκτελώντας το (αμφισβητούμενο) πέναλτι που εκτέλεσε, και το οποίο είχε καταλογιστεί σε μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου επί του Μπρη.

Η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό, που με απλό και γρήγορο παιχνίδι και τον Νούνιες σε ρόλο… πλέι μέικερ, έφτανε άνετα στην περιοχή του Βασιλείου. Έτσι, στο 14΄ από μπαλιά του νεαρού Αργεντινού, ο Κοβάσεβιτς έκανε από πλάγια το 1-0, στο επόμενο λεπτό, και πάλι από πάσα του Νούνιες, ο Κωνσταντίνου σημείωσε το πρώτο φετινό γκολ του (2-0) και στο 21’ ήταν η σειρά του λατινοαμερικάνου επιθετικού να “γράψει” το 3-0 με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Πάντου.

Ο Θρασύβουλος μείωσε στο 33’ με τον Μανίκα 3-1, ενώ στο 38’ ο Μπελούτσι παραλίγο να πετύχει ένα απίθανο γκολ από 50 μέτρα, αλλά ο Βασιλείου την τελευταία στιγμή πέταξε τη μπάλα κόρνερ στη “λόμπα” του Αργεντινού.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν απλώς τυπική διαδικασία, καθώς ο Ολυμπιακός “κατέβασε ταχύτητα”, ενώ οι φιλότιμοι φιλοξενούμενοι, εκτός από μια κεφαλιά του Χαραλαμπάκη στο 67’ (σε φάουλ του Άλβες) δεν έδειξαν ικανοί για κάτι καλύτερο. Ο αγώνας τελείωσε με μία χαμένη ευκαιρία του Μπελούτσι (85’), το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Βασιλείου, και άλλη μία του Μενδρινού στο 87’ (σουτ άουτ).

Κίτρινες: Παπαδόπουλος – Τσαγκαράκης, Μπελεγρίνης, Χαραλαμπάκης, Φράγκος
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας)
Ολυμπιακός (Χοσέ Σεγκούρα): Σηφάκης, Πάντος (66΄ Λαμπρόπουλος), Ντομί, Παπαδόπουλος, Σέζαρ, Λεντέσμα, Μενδρινός, Μπελούτσι, Νούνιες (76΄ Κατσικογιάννης), Κωνσταντίνου (56΄ Λούα Λούα), Κοβάσεβιτς.
Θρασύβουλος (Σάκης Τσιώλης): Βασιλείου, Γκάγκας, Βασιλείου, Χαραλαμπάκης, Ρόκας, Κατσίκης, Λιαπάκης (46΄ Άλβες), Μπελεγρίνης, Τσαγκαράκης, Μανίκας (73΄ Φράγκος), Μπρης (46΄ Πουλάκος).

Στον τελικό ο Άρης

Με δύο νίκες επί του Ατρόμητου, ο Άρης προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του κυπέλλου. Ο Σέρχιο Κόκε στο 77’ και ο Βλάνταν Ιβιτς στο 81’ σημείωσαν τα γκολ που έστειλαν τους “κίτρινους” στον τελικό της 17ης Μαΐου στο Καυτανζόγλειο. Για τον Ατρόμητο, ο Νικολόπουλος διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το τελικό 1-2.

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όπου δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Σε δύο από αυτές, ζήτησε πέναλτι, το οποίο όμως δεν υπέδειξε ο διαιτητής Πολατιάν. Στο 10’ ο Κάλβο γύρισε τη μπάλα στον Κόκε που έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως πρόλαβε να βάλει το κορμί του (και το… χέρι του) ο Ολιβέιρα. Στο 26’ πάλι ο Κόκε έφυγε μόνος του, “τσίμπησε” τη μπάλα από τον Ανδρούτσο και στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος. Μια δύσκολη φάση, την οποία ο Πολατιάν επέλεξε να… τελειώσει δείχνοντας κίτρινη κάρτα για “θέατρο” στον Ισπανό.

Στο 55’ ο νεαρός Ανδρούτσος πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση, στο σουτ του Κάλβο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 77’. Ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ του Κόκε από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στα δίχτυα, καθώς ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έχασε την ισορροπία του 0-1.

Εκεί, ο ημιτελικός τελείωσε και οι περίπου 500 οπαδοί του Άρη είχαν αρχίσει το «πάρτι» στις κερκίδες. Το γκολ του Ιβιτς (0-2) από ασίστ του κορυφαίου Σέρχιο Κόκε στο 82’ ήταν το “κερασάκι στην τούρτα” της πρόκρισης του Άρη, που στις 17 Μαΐου θα διεκδικήσει το τρόπαιο που για τελευταία φορά κατέκτησε πριν από 38 χρόνια (1970). Ο Ατρόμητος, που σημειωτέον παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, καθώς ο Πάουλο Κάμπος προτίμησε να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του κυριακάτικου αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, απλώς μείωσε στο 93’ (1-2) με κεφαλιά του Νικολόπουλου. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Άρης στη φετινή διοργάνωση του κυπέλλου.

Κίτρινες: Ρόβας, Ιωάννου, Νικολόπουλος – Κάλβο, Κόκε, Νέτο, Γιάχιτς
Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)
Ατρόμητος (Πάουλο Κάμπος): Ανδρούτσος, Ιωάννου, Γεωργίου, Ολιβέιρα, Αποστολόπουλος, Κορακάκης (59΄ Γελαδάρης), Τρέχο, Λε, Περόνε (67΄ Νικολόπουλος), Κριπιντίρης, Ρόβας
Άρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Μάρκο Αουρέλιο, Νέτο (88΄ Πρίττας), Ρονάλντο, Παπαδόπουλος, Γιάχιτς, Νάτσο Γκαρσία, Νεμπεγλέρας, Κόκε, Κάλβο (63΄ Φελίπε), Ίβιτς (88΄ Ζεντίλ)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *