Κόσμος

Ο Κόλιν Πάουελ (Ρεπουμπλικανός) στηρίζει τον Μπαράκ Ομπάμα

O προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα ότι ενδιαφέρεται να ζητήσει από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, να υπηρετήσει ως ένας από τους συμβούλους του στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και εγκατασταθεί στο Λευκό Οίκο.

“Θα μπορούσε να έχει ένα ρόλο ως ένας από τους συμβούλους μου”, τόνισε σήμερα ο κ. Ομπάμα μιλώντας στην τηλεόραση του NBC. “Έχει ήδη υπηρετήσει στον τομέα αυτό, πολύ πριν με υποστηρίξει”. Ο κ. Πάουελ απόστρατος στρατηγός και από καιρό Ρεπουμπλικάνος σύμβουλος του τότε προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν και του κ. Μπους πατρός πριν γίνει ο ανώτατος διπλωμάτης των ΗΠΑ στην πρώτη θητεία του νυν προέδρου της χώρας, δήλωσε την Κυριακή στον Τύπο ότι σαφώς υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Ομπάμα.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ομπάμα, όσο και ο Μακέιν επιθυμούσαν την υποστήριξη Πάουελ. Η προτίμησή του στον Μπαράκ Ομπάμα θα βοηθήσει πολύ τον γερουσιαστής του Ιλινόι, ενώ η πείρα του στα διεθνή θέματα και στα στρατιωτικά θα είναι πολύτιμη για τον κ. Ομπάμα.

Πάντως ο 71χρονος Κόλιν Πάουελ την Κυριακή μετά τη δήλωση υποστήριξης στον Ομπάμα φάνηκε επιφυλακτικός για το εάν θα δεχτεί ή όχι κάποια θέση εξουσίας είτε εκλεγεί είτε ο ένας είτε ο άλλος υποψήφιος, αλλά δεν απέκλεισε καμία πιθανότητα.

“Στην περίπτωση που αποδεχτεί να αναλάβει κάποιον ρόλο πιστεύω ότι θα είναι κάτι καλό για τον ίδιο και νομίζω ότι είναι κάτι που μπορούμε εγώ και αυτός να το συζητήσουμε”, τόνισε από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *