Επικαιρότητα

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,ΜΜΕ…

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξαν για την Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις οικονομικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Στην απεργία καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ. Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν επίσης δημοσιογράφοι, η ΠΟΣΠΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, γιατροί, ναυτεργάτες και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ θα πραγματοποιούν μέχρι αύριο εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Προβλήματα θα δημιουργηθούν στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς δεν θα κινηθούν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. ενώ στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό τρόλεϊ, και μπλε λεωφορεία. Σήμερα, πάντως, αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στο μετρό για το αν θα πραγματοποιήσουν τις στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει ως το τέλος της εβδομάδας μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τις έκρινε παράνομες και καταχρηστικές.

Με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό και την ακρίβεια ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή και άλλων κλάδων, προχωρούν αύριο σε 24ωρη απεργία με κεντρικό σύνθημα “δεν αντέχουμε άλλο”.

Σήμερα απέργησαν οι υπάλληλοι στο Υπουργείο Απασχόλησης ενώ στο μετρό πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τις 5 έως τις 9 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κρίνει τις στάσεις εργασίας παράνομες και καταχρηστικές θα αποφασίσουν σήμερα αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ωστόσο αύριο θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και το μετρό θα λειτουργεί μονό από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει πάντως στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα, τα τρένα του ΟΣΕ, οι συρμοί του Προαστιακού και τα οχήματα του Τραμ θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι θα κάνουν 24ωρη απεργία, ενώ στα άλλα Μέσα Μεταφοράς θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας.

Ειδικά για τον ΟΣΕ θα εκτελεστούν ελάχιστα δρομολόγια, αυτά που ονομάζονται δρομολόγια “Κοινωνικών αναγκών.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μπλε λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις με αεροσκάφη, για τέσσερις ώρες και συγκεκριμένα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση.

Στην Ολυμπιακή ματαιώνονται οι περισσότερες πτήσεις και θα πραγματοποιηθεί μία πτήση ανά προορισμό εσωτερικού και μία ανά χώρα εξωτερικού, εξαιτίας της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΠΑ στην απεργία. Η απεργία αυτή επηρεάζει και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Από την πλευρά της η Aegean ανακοίνωσε ότι για αύριο ακυρώνονται 23 πτήσεις ενώ σε άλλες 26 αλλάζει η ώρα αναχώρησης. Για το λόγο αυτό το επιβατικό κοινό που έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει αύριο καλό θα είναι να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία των αεροπορικών εταιριών, προκειμένου να αποφύγει άσκοπη ταλαιπωρία.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν επίσης δημοσιογράφοι, η ΠΟΣΠΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, γιατροί, ναυτεργάτες και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ θα πραγματοποιούν μέχρι αύριο εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Λόγω της απεργίας δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, δε θα λειτουργήσουν τα ΚΤΕΟ, δε θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών στη Νομαρχία Αθηνών, ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίο του Άρεως και στους χώρους που έχουν προσδιορίσει τα εργατικά κέντρα στην Περιφέρεια , ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10,30 στην Ομόνοια.

Την Τετάρτη απεργούν οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι που προχωρούν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους για οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *