ΕπικαιρότηταΤαξιδιωτικά άρθρα

Πάσχα στη Σύρο η στην Ύδρα

eggs Πάσχα στη Σύρο η στην ΎδραΗ Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει σε λίγες μόνο μέρες, οι κατανυκτικές μέρες του Πάσχα είναι μπροστά μας κι ο αέρας μυρίζει άνοιξη. Όλα μοιάζουν τέλεια! Γι΄ αυτό αν θέλετε να αποδράσετε τις άγιες τούτες μέρες και να περάσετε μια αξέχαστη Λαμπρή, εμείς προτείνουμε μέρη όπου το Πάσχα γιορτάζεται με ξεχωριστή λαμπρότητα και κατάνυξη και παράλληλα μας βάζουν στο κλίμα των καλοκαιρινών διακοπών.

Το Πάσχα έρχεται κάθε χρόνο, την ίδια εποχή, με τις ίδιες περίπου συνήθειες και τις ίδιες προετοιμασίες. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν σε κάθε γωνιά της χώρας κι οι Έλληνες γιορτάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης, της άνοιξης, της ζωής. Ωστόσο, κάθε φορά που βλέπουμε το Πάσχα να πλησιάζει, νιώθουμε μια χαρά, μια προσμονή, σαν να είναι για μας η πρώτη πασχαλιά που ζούμε.

Μπορεί βέβαια το Πάσχα να είναι μια σοβαρή θρησκευτική αργία και μια αφορμή για να ξεμυτίσουμε από τις δουλειές μας, όμως πάνω από όλα είναι μια γιορτή για το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης, συνυφασμένο με τα χρωματιστά πασχαλινά αυγά, τα πασχαλινά τσουρέκια, το σουβλιστό αρνί, το παραδοσιακό κοκορέτσι και τις ενθουσιώδεις εξορμήσεις σε πασχαλινούς προορισμούς. Τα σχολεία κλείνουν, οι δουλειές διακόπτουν για το πασχαλινό τετραήμερο, οι διαθέσεις ζωντανεύουν και οι περισσότεροι προγραμματίζουν να περάσουν το Πάσχα μακριά από το κλεινόν άστυ.

Ύδρα

Όποιος βρεθεί τη Μεγάλη Παρασκευή στο νησί της Ύδρας, θα έχει την ευκαιρία να δει κάτι το μοναδικό. Ο Επιτάφιος της συνοικίας Καμίνι μπαίνει στη θάλασσα και διαβάζεται η Ακολουθία του Επιταφίου, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα κατανυκτική.

sping1 Πάσχα στη Σύρο η στην ΎδραΣτη συνέχεια οι Επιτάφιοι τεσσάρων ενοριών συναντώνται στο κεντρικό λιμάνι, δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα. Την ώρα της Ανάστασης την νύχτα φωτίζουν τα πολλά βαρελότα. Το βράδυ της Ανάστασης, εκτοξεύονται εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, ενώ ανήμερα του Πάσχα οι κάτοικοι καίνε ομοίωμα του Ιούδα εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Προσφορές από το ekdromi.gr για την ΥΔΡΑ , ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σύρος

Η Σύρος βιώνει με ιδιαίτερο τρόπο το Πάσχα. Οι δύο Θρησκευτικές της κοινότητες, η Ορθόδοξη και η Καθολική, γιορτάζουν συγχρόνως, με αγάπη κατάνυξη και αμοιβαίο σεβασμό τις Άγιες Μέρες του Πάσχα.

Στην Ερμούπολη ο επιτάφιος των Καθολικών ξεκινάει από τον ιερό Ναό Ευαγγελιστών οι επιτάφιοι των Ορθοδόξων, από τις ενορίες Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως και την Μητρόπολη της Μεταμορφώσεως περιφέρονται και συναντώνται στην Κεντρική Πλατεία Μιαούλη, όπου γίνεται κατανυκτική δέηση και ψάλλονται τροπάρια της Μεγάλης Παρασκευής από την χορωδία του Αγίου Νικολάου και Ιεροψάλτες.
Προσφορές από το ekdromi.gr για την ΣΥΡΟ, ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *