Πένες με τέσσερα τυριά (κλασσική συνταγή)
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 25 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Υλικά για 4 άτομα
– 400 γρ. πένες
– αλάτι
1. Κόψτε τα τυριά σε κύβους και ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά . Βάλτε στη φωτιά μία κατσαρόλα με άφθονο νερό και όταν βράσει, προσθέστε το αλάτι. Ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε τα αλντέντε,
2. Στο μεταξύ, λιώστε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και προσθέστε την κρέμα
γάλακτος. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε τους κύβους των τυριών, την
τριμμένη παρμεζάνα και τα καρύδια που θα έχετε κόψει σε χοντρά
κομμάτια , ανακατεύοντας για να αναμειχθούν τα υλικά.
3. Υπολογίστε σωστά τον χρόνο, ώστε η σάλτσα να είναι έτοιμη τη στιγμή που θα σουρώσετε τις πένες.
Ρίξτε στη σάλτσα τυριών 2 κουταλιές από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά και τις πένες που θα έχετε μόλις σουρώσει. Ανακατέψτε καλά, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες με την πηκτή σάλτσα.
Σερβίρετε αμέσως,
ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ (πένες με 4 τυριά)
Αν η σάλτσα τυριών γίνει πολύ πηκτή. διαλύστε τη με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ
Διατηρήστε πολύ χαμηλή τη φωτιά, όταν ετοιμάζετε τη σάλτσα τυριών για να αποφύγετε να στεγνώσει πολύ.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια μία χούφτα φρέσκα φιστίκια αντί για τα καρύδια.