Αθλητικά

Παλικαρίσια νίκη του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη

Επιστροφή στην ηρεμία για τον Παναθηναϊκό, καθώς, σε αγώνα για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου στο κατάμεστο (10.500 εισιτήρια) στάδιο της Νέας Σμύρνης. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 22` με τον Γκάμπριελ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 67ο λεπτό με τον Κουμορτζί, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 84ο λεπτό ο Γκούμας.
Ο Λίνεν παρέταξε τον Πανιώνιο, όπως συνηθίζει τελευταία, με τους Ρεκόμπα και Εστογιανόφ σε ελεύθερο ρόλο. Οι δύο Ουρουγουανοί δεν έχουν συγκεκριμένη θέση, αφού με τις ικανότητες και την εμπειρία τους μπορούν να οργανώνουν και να εκτελούν, όπως απέδειξαν κυρίως στον αγώνα με τον Εργοτέλη. Από την πλευρά του, ο Τεν Κάτε επανέφερε τον Γκαλίνοβιτς, άφησε εκτός 11αδας τον Σαλπιγγίδη και έριξε στον αγώνα τον Νίνη, με κορυφή στην επίθεση τον Μάντζιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΥ APN

Στο 7ο λεπτό, ο Εστογιανόφ ξεσήκωσε την εξέδρα, όταν «άδειασε» τους Σαριέγκι και Μουν με μία εντυπωσιακή κίνηση και σέντραρε με το εξωτερικό, αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε εκπληκτικά την καρφωτή κεφαλιά του Χούτου από το ύψος του πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ουρουγουανός άσος στόπαρε άριστα την μπάλα έξω από την περιοχή και υποχρέωσε τον Κροάτη τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να απομακρύνει με τις γροθιές την μπάλα. Στο 12` ο Γκάμπριελ έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον Μάντζιο, που σούταρε πάνω στην κίνηση, αλλά ο Κρέσιτς έπεσε σωστά και απομάκρυνε, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σιμάο, μετά από κόρνερ του Καραγκούνη, σούταρε από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κρέσιτς έδιωξε την μπάλα μακριά.

Στο 22ο λεπτό, ο Εστογιανόφ έχασε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, ο Νίνης την έστρωσε στον Γκάμπριελ, που με δυνατό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κρέσιτς και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Τρία λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ από περίπου 30 μέτρα, αλλά ο Κρέσιτς απομάκρυνε σε κόρνερ με τα δάκτυλα.

Στο 46` ο Εστογιανόφ σούταρε, η μπάλα κόντραρε, με αποτέλεσμα Βύντρα και Γκαλίνοβιτς να χάσουν τον έλεγχο της, αλλά ο Χούτος έχασε μία καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού η κεφαλιά που έκανε από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 66` άλλαξε η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Μουν αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα, μετά από μαρκάρισμα στον Σκούφαλη, και άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στη μεγάλη περιοχή των «πρασίνων», όπου ο Κουμορτζί εκμεταλλεύθηκε τη σύγχυση και με γυριστό ψηλοκρεμαστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 74` ο Τεν Κάτε προέβη σε μία κίνηση που προκάλεσε εντύπωση και απορία, βγάζοντας από το γήπεδο τον Καραγκούνη και αντικαθιστώντας τον με τον Γκούμα. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε «λυτρωτική» για τον Ολλανδό τεχνικό, καθώς, παρά το γεγονός ότι οι «κυανέρυθροι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έγινε ο «ήρωας» του αγώνα. Πιό συγκεκριμένα, στο 84ο λεπτό ο Γκάμπριελ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και κάτω από το κέντρο και ο Γκούμας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κρέσιτς, χαρίζοντας μία πολύ σημαντική νίκη στον Παναθηναϊκό. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Σαριέγκι με προβολή πρόλαβε τον Κουμορτζί και απέτρεψε την ισοφάριση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, οι 22 ποδοσφαιριστές και το διαιτητικό τρίο φορούσαν πορτοκαλί φανέλες και κρατούσαν μία κόκκινη κάρτα, στην οποία αναγράφετο «Κόκκινη κάρτα στη βία και τον ρατσισμό».

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

Κόκκινες : Μουν (66` με δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες : Ρεκόμπα, Κουμορτζί, Εστογιανόφ – Μουν, Σαριέγκι, Γκαλίνοβιτς

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης (87` Μπάρκογλου), Ρεκόμπα, Αντερσον, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Κοντοές, Χούτος (65` Σκούφαλης), Λάνγκαμπ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Νίνης (69` Σιόντης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ (87` Μάτος), Καραγκούνης (74` Γκούμας), Σιμάο, Βύντρα, Μάντζιος, Νίλσον.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *