ΕκδηλώσειςΤαξιδιωτικά άρθρα

Πατρινό καρναβάλι και βόλτα στην πόλη

ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Η περιήγηση στην Πάτρα θα ξεκινήσει από το Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της πόλης. Θα συνεχιστεί στην άνω πόλη, στο Κάστρο. Μια καλή πρόταση θα ήταν το Ρωμαϊκό Ωδείο, το αρχαιότερο στην Ελλάδα, το οποίο χτίστηκε πριν το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού. Καλή απογευματινή πρόταση για τον επισκέπτη αποτελεί η οινοποιία   Achaia Clauss στην περιοχή Πετρωτό, μόλις 8 χμ ΝΑ του κέντρου της πόλης. Για την βραδινή διασκέδαση υπάρχουν 2 εναλλακτικές λύσεις ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δειπνήσει σε μία από τις δεκάδες ψησταριές, πιτσαρίες και εστιατόρια που υπάρχουν κατά…

Αποκριά στην Πάτρα

Τα Μουρμπούλια αποτελούν την παλαιότερη εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού, που μαζί με τον Κρυμμένο Θησαυρό, ο οποίος αποτελεί το βασικό μέσο έκφρασης της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής, μετέτρεψε τον ανώνυμο Καρναβαλιστή σε πρωταγωνιστή του Πατρινού Καρναβαλιού και συνάμα σε κύριο παράγοντα προβολής του θεσμού. Γι’ αυτό έχουν ξεπεράσει σε φήμη τα στενά όρια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Η χρονολογία κατά την οποία ξεκίνησε η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης παραμένει άγνωστη, αλλά τοποθετείται μετά το 1872.

Μάθετε τα πάντα για τις φετινές εκδηλώσειςεδώ  εξερευνήστε τα τουριστικά ενδιαφέροντα της περιοχής κι  εδώ δείτε το site της Πάτρας .

Πολλά τα ενδιαφέροντα που προσφέρει η Αχαϊα στον επισκέπτη. Για τους φίλους της δράσης υπάρχουν χώροι για αναρριχήσεις, πεζοπορία και ορειβασία, το χιονοδρομικό Καλαβρύτων, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα στον Πατραϊκό, αλεξίπτωτο πλαγιάς, μοναστήρια της Αχαΐας, Σπήλαιο των Λιμνών, Δάσος Στροφυλιάς και λιμνοθάλασσες Προκόπου και Καλογριάς, οδοντωτός και Βουραϊκός, μουσεία του Νομού και, βέβαια, σας προτείνουμε παραπομπές και κατ’ ευθείαν συνδέσεις με όποιες ειδικότερες ιστοσελίδες έχουν περισσότερες πληροφορίες για κάποια από αυτά τα θέματα.

H Αχαϊκή πρωτεύουσα αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Σε αυτό συμβάλει η γεωγραφική της θέση, αφού το λιμάνι της θεωρείται πύλη για την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και πέρασμα για τα Ιόνια νησιά.

Εξαιτίας της καλής  ρυμοτομίας της πόλης, ο επισκέπτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα να ανακαλύψει τις φυσικές αλλά και τεχνητές ομορφιές της.

Που να πάτε, τι να δείτε

Η περιήγηση στην Πάτρα θα ξεκινήσει από το Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της πόλης, στην οδό Μαιζώνος 42 (τηλ 2610-624013), το οποίο είναι ανοιχτό Τρίτη – Κυριακή 8:00 π.μ – 15:00 μ.μ.

Θα συνεχιστεί στην άνω πόλη, στο Κάστρο (2610 – 623390), το οποίο δέχεται επισκέπτες 8:30 π.μ – 19:30  Τρίτη – Κυριακή.

Μετά τη γνωριμία με το κάστρο, μια καλή πρόταση θα ήταν το Ρωμαϊκό Ωδείο (2610 – 220829), το αρχαιότερο στην Ελλάδα, το οποίο χτίστηκε πριν το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού και είναι ανοιχτό καθημερινά, εκτός Δευτέρας 7:30 π.μ – 19:30.

Καλή απογευματινή πρόταση για τον επισκέπτη αποτελεί η οινοποιία Achaia Clauss στην περιοχή Πετρωτό, μόλις 8 χμ ΝΑ του κέντρου της πόλης. Λειτουργεί καθημερινά 11:00 π.μ – 20:00 μ.μ και το τηλ επικοινωνίας είναι 2610-368100. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με το λεωφορείο της γραμμής 7, με αφετηρία την οδό Ερμού και Μαιζώνος. Υπάρχουν δρομολόγια ανά μισή ώρα, με το τελευταίο στις 22:30 και κόστος 0,70€.

Για την βραδινή διασκέδαση υπάρχουν 2 εναλλακτικές λύσεις ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δειπνήσει σε μία από τις δεκάδες ψησταριές, πιτσαρίες και εστιατόρια που υπάρχουν κατά μήκος του πεζόδρομου ή η παραλία των Βραχναιίκων, 10 χμ δυτικά της Πάτρας. Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται με αστική συγκοινωνία της γραμμής 5, όπου ξεκινάει στην οδό Ερμού και Μαιζώνος και έχει συχνότητα δρομολογίων ανά 20 λεπτά, με το τελευταίο στις 22:30 και κόστος 0,90€.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της πόλης είναι ότι βρίσκεται στο κέντρο του πολιτισμικού τριγώνου – Δελφοί – Ολυμπία – Επίδαυρος κι έτσι ικανοποιείται και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης.

Του συνεργάτη μας Χρήστου Μυστιλιάδη ΕΝ ΛΕΥΚΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *