cinema

Προτάσεις για θερινά σινεμά στην άδεια Αθήνα

cine_paris
Τα θερινά σινεμά είναι μια όμορφη διέξοδος τις ζεστές νύχτες του Αυγούστου. Πλαισιωμένα, συνήθως, με όμορφους κήπους αποτελούν, εκτός από σινεφίλ αποδράσεις, και οάσεις δροσιάς. Οι επιλογές πολλές, αρκεί να τις αναζητήσει κανείς. Ενδεικτικά, για το τριήμερο προτείνουμε μία ή και περισσότερες βραδιές σε έναν από τους παρακάτω «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους:

Σινεμά Θησείο

Με θέα στην Ακρόπολη και δροσιά από τα δέντρα του αρχαιολογικού χώρου των κλιτύων της. Αυτό το τριήμερο παίζεται η ταινία «Ο κύριος Χολμς», σε σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον με τον μοναδικό Ίαν ΜακΚέλεν και τους επίσης ταλαντούχους Λόρα Λίνεϊ, Μάιλο Πάρκερμε. Ήρωας της ταινίας ένας ηλικιωμένος, συνταξιούχος Σέρλοκ Χολμς, που με σημάδια απώλειας μνήμης προσπαθεί να θυμηθεί και να διαλευκάνει μια άλυτη υπόθεση δεκαετιών (Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο, τηλ. 210 3420864, 210 3470980, ώρες 20.55 & 23.05, εισιτ. 6-8 ευρώ).

Σινεμά Cine Paris

Με πρώτο «άνοιγμα» το 1920 και σταθμό στην ιστορία του τη δεκαετία του ’60 (τότε χτίζεται στο μέρος όπου στεγάζεται σήμερα αλλά και κλείνει λόγω της κρίσης των θερινών, για να ξανανοίξει οριστικά το 1986) βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Με θέα επίσης στον ιερό βράχο, αλλά και στο «χωριό» της Πλάκας, οι επισκέπτες του τριημέρου μπορούν να απολαύσουν την ταινία «Μαθήματα οδήγησης» (2014) σε σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Κοϊξέ και πρωταγωνιστές την Πατρίσια Κλάρκσον και τον Μπεν Κίνγκσλεϊ. Αναφέρεται σε μια απρόσμενη φιλία που φέρνει δυο πολύ διαφορετικούς ανθρώπους κοντά στη χαρά, το χιούμορ και την αγάπη για ζωή (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ. 210 3248057, 210 3222071, εισιτ. 6-8 ευρώ).
[box type=”success” ]Θερινό Cine Paris στην Πλάκα με είσοδο 2 ατόμων στην μισή τιμή![/box]
Σινεμά Ζέφυρος

Άλλος ένας κινηματογράφος που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Σε μια από τις πιο παλιές γειτονιές της Αθήνας, στα Πετράλωνα, ο «Ζέφυρος», που άνοιξε το 1932, διαλέγει προσεκτικά τις ταινίες του, οι οποίες προέρχονται συνήθως από το μακρινό παρελθόν. Αυτό το τριήμερο παίζεται «Η Ταβέρνα της Τζαμάικα» του 1939, σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τους Τσαρλς Λότον, Μορίν Ο΄Χάρα, Ρόμπερτ Νιούτον. Πρόκειται για την τελευταία αγγλική ταινία του σκηνοθέτη, στην οποία μία συμμορία κακοποιών ληστεύει πλοία που ναυαγούν και δολοφονεί όσους επιβιώνουν για να μην τους καταδώσουν (Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3462677, εισιτ. 6-8 ευρώ).

Σινεμά Ριβιέρα

Σήμα κατατεθέν των Εξαρχείων (μαζί με το «αδελφάκι» του Βοξ) και μέσα σε έναν από τους ωραιότερους κήπους της Αθήνας, το σινεμά «γεννήθηκε» το 1969 και έκτοτε συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές σινεφίλ στιγμές. Όπως η ταινία «Η Κυρία από τη Σαγκάη» (1947), σε σκηνοθεσία και σενάριο Όρσον Γουέλς, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την ακαταμάχητη Ρίτα Χειγουορθ. Ένα από τα ωραιότερα φιλμ νουάρ όλων των εποχών, με ήρωες τον μοναχικό ναυτικό Μάικλ Ο’Χάρα και τη μοιραία Έλσα Μπάνιστερ, που παίζεται αυτές τις ημέρες αποκλειστικά στη «Ριβιέρα», κάθε βράδυ στις 21.00 και 23.00 (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, τηλ. 210 3844827, εισιτ. 6-7 ευρώ, τα δύο άτομα 8 ευρώ).
[box type=”success” ]4€ από 8€ για είσοδο σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ από τα 4 πιο θρυλικά Θερινά Σινεμά της Αθήνας, ”Ριβιέρα” και ”Βοξ” στα Εξαρχεία, ”Αθηναία” στο Κολωνάκι & ”Παναθήναια” στην Αλεξάνδρας – έκπτωση 50%![/box]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *