ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάλτσα Μπεσαμέλ (Μορνέι)

Βασική σάλτσα Μπεσαμέλ (Μορνέι)

Βασική σάλτσα Μπεσαμέλ (Μορνέι) Bechamel (Mornay).

Πλούσια σάλτσα, η οποία έχει ως βάση της τη σάλτσα μπεσαμέλ, στην οποία προστίθεται τριμμένο κίτρινα τυριά, κρόκοι αυγών και τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Συνταγή του Dias Recipes

 

Για την μπεσαμέλ

100 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (6 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
100 γρ αλεύρι ή (6 κ.σ αλεύρι)
1000 ml γάλα ή 4 ποτήρια του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι,μαύρο πιπέρι,μοσχοκάρυδο
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση συνταγής Μπεσαμπέλ (Μορνέι)

Λιώνουμε καλά το βούτυρο να μην έχει σβόλους και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί 30 δεύτερα
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *