ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξτε σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης

Φτιάξτε σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης

Φτιάξτε σπιτικά, χειροποίητα κουλούρια Θεσσαλονίκης στο σπίτι σας με αυτή την πολύ εύκολη συνταγή!
Τραγανά, απολαυστικά, ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας! Φτιάξτε τώρα κουλούρια Θεσσαλονίκης
στην άνεση της κουζίνας σας και απολαύστε τη μοναδική τους γεύση!

Υλικά για τα Κουλούρια Θεσσαλονίκης

650 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ Νερό
16 γρ Ξερή μαγιά
60 γρ Ζάχαρη
15 γρ Αλάτι
80 γρ Σπορέλαιο

Για την επικάλυψη
200 γρ Νερό
30 γρ Μέλι
Σουσάμι

Βίντεο Συνταγής

Οδηγίες Συνταγής
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ που έχουμε λαδώσει.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 40 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια.
Με τα χέρια μας, ανοίγουμε κάθε μπαλάκι δημιουργώντας ένα λεπτό μπαστούνι.
Ενώνουμε τις δύο άκρες της ζύμης και τις πιέζουμε να ενωθούν καλά, ώστε να σχηματιστεί το κουλούρι.
Για την Επικάλυψη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το μέλι.
Βουτάμε το κουλούρι μέσα στο μείγμα.
Στη συνέχεια, καλύπτουμε το κουλούρι με σουσάμι και από τις δύο πλευρές.
Μεταφέρουμε το κουλούρι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί..
Ψήνουμε τα Κουλούρια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *