Επικαιρότητα

Το νησί Στύρα (η αρχαία Αιγιλεία) θα είναι το ελληνικό, θερινό Νταβός

styra_arxea_aigileia

Το νησί  Στύρα (η αρχαία Αιγιλεία) θα είναι το ελληνικό, θερινό Νταβός, αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, με παρέμβαση του στην τηλεόραση του Mega.

Πρόκειται για ένα σχέδιο, εξήγησε ο κ. Μάρδας, το οποίο έχει ανακοινωθεί εδώ και τρεις μήνες. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, έσπευσε να διευκρινίσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός διαμήνυσε ότι η Στύρος (Αιγιλεία) αναμένεται να καταστεί ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο, όπου θα πραγματοποιούνται συζητήσεις σχετικά με τις τέχνες και τη φιλοσοφία.

Αιγιλεία, κατά τον Ηρόδοτο, φέρεται να είναι η αρχαία ονοµασία της νήσου Στύρα, ενός ακατοίκητου νησιού στην είσοδο του Νοτίου Ευβοϊκού, παραγνωρισµένου από τους σύγχρονους αρχαιολόγους και ιστορικούς.
Η σημερινή της ονομασία είναι νήσος Στύρα ή Στούρα ή Στουρονήσι ή Μεγαλόνησος.
Έρημη νησίδα του Ευβοϊκού κόλπου που βρίσκεται απέναντι από τα Νέα Στύρα.
Η Νήσος Αιγίλεια επιλέχθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο και ανάλυση σειράς εναλλακτικών λύσεων, διότι είναι ένα νησί που ευρίσκεται πλησίον της πρωτεύουσας και του Διεθνούς Αερολ. Αθηνών, έχει εύκολη πρόσβαση (ολιγόλεπτη απόσταση από το νέο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας-Μαραθώνα), έχει ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σχήμα και ιδανική χωροταξική διαμόρφωση και μέγεθος (~3200 στρ.).

Από την στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση θα εκχώρηση την χρήση της Νήσου Αιγίλειας, θα απαιτηθούν περίπου 1-1,5 χρόνια για την προετοιμασία και 3-4 περίπου χρόνια για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *