Αθλητικά

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής

derbyshire_levadeiakos_olympiakos2009Παρατείνεται η αγωνία στις μάχες των πλέϊ οφ, αλλά και της παραμονής μετά την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Λιβαδειά με 2-1 επί του Λεβαδειακού, ένα αποτέλεσμα που δίνει κάποιες ελπίδες σωτηρίας τόσο στον ΟΦΗ όσο και στον Πανσερραϊκό. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να «φορτσάρει» δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ και να πάρει τη νίκη με 2-0, μια νίκη που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ που νίκησε με το ίδιο σκορ στην Τρίπολη τον Αστέρα.

Ο «δικέφαλος του βορρά» πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο επιβάλλοντας από την αρχή το δικό του τέμπο και έφτασε δίκαια στο τελικό 2-0 επί του Αστέρα.
“Φρένο” στο νικηφόρο σερί της ΑΕΚ από τον περασμένο Φεβρουάριο έβαλε ο Πανθρακικός που υποχρέωσε την ομάδα του Μπάγεβιτς σε ισοπαλία με 1-1 στην Κομοτηνή. Η «Ενωση» που ήταν «φλύαρη» στο πρώτο μέρος, έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της 2ης θέσης για τα πλέϊ οφ της Σούπερ Λίγκα.
Πέταξε βαθμούς στον Πηνειό η Λάρισα που αρκέστηκε στο 0-0 στο Αλκαζάρ απέναντι στον πολύ επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις Πανιώνιο. Οι Λαρισαίοι που είχαν και δοκάρι βλέπουν πια τον Άρη να τους πλησιάζει στους 2 βαθμούς, παραμένουν ωστόσο στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέϊ οφ.
Σαρωτικός ο Άρης επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 4-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του ΟΦΗ και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για την 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ αντίθετα σκούρα είναι πλέον τα πράγματα για τον ΟΦΗ που αναζητά ένα μικρό θαύμα για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα.
Χορταστικό ήταν το ματς που έγινε στο Παγκρήτιο όπου ο Πανσερραϊκός αν και προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ επί του Εργοτέλη, έμεινε τελικά στο 2-2 και έχει πια ελάχιστες πιθανότητες για να αποφύγει το «μοιραίο».
Αντίθετα, ο Ηρακλής πήρε αυτό που ήθελε στη Φυλή, τον βαθμό της ισοπαλίας με 1-1 από τον μαχητικό Θρασύβουλο και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της 28ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα έχουν ως εξής:
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2 (17΄ Ντιμπαλά – 28΄ Ντάρμπισαϊρ)
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-0 (42΄ Σαλπιγγίδης, 66΄ Γκάμπριελ)
Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-1 (24΄ Ματάις – 57΄ Μπλάνκο)
Λάρισα-Πανιώνιος 0-0
Θρασύβουλος-Ηρακλής 1-1
(73΄ Μαρτορέλ – 67΄ Γιάντσης)
Εργοτέλης-Πανσερραϊκός 2-2 (32΄αυτ. Βοσκόπουλος, 55΄ Ρομάνο – 3΄, 45΄ Γεωργιάδης)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-2 (16΄ Αναστασάκος, 80΄ Κονσεϊσάο)
Αρης-ΟΦΗ 4-1 (11΄ Χαβίτο, 57΄αυτ. Μπερτίν, 65΄ Καμπόρα, 68΄ Γιάχιτς – 24΄ Σφακιανάκης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)
Ολυμπιακός            65 -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
Παναθηναϊκός         57 -Πλέι οφ
ΠΑΟΚ                    57 -Πλέι οφ
ΑΕΚ                        54 -Πλέι οφ
Λάρισα                   43
———————–
Άρης                       41
Ξάνθη                     35
Εργοτέλης              34
Αστέρας Τρίπολης 33
Πανιώνιος              31
Ηρακλής                30
Λεβαδειακός         29
———————–
ΟΦΗ                      23
Πανσερραϊκός       23
Θρασύβουλος       14 -Υποβιβασμός

Ο πίνακας των σκόρερ:

14 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ)
13 ΓΚΟΛ: Γκαλέτι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
10 ΓΚΟΛ: Σαλπιγγίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29η)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΑΕΚ-Άρης 19:00
Ηρακλής-Αστ.Τρίπολης 19:00
Ολυμπιακός-Λάρισα 19:00
ΟΦΗ-Εργοτέλης 19:00
Πανθρακικός-Λεβαδειακός 19:00
Πανιώνιος-Θρασύβουλος 19:00
Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 19:00
Ξάνθη-ΠΑΟΚ 19:00

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 2-0

panathinaikos_xanthi_2009Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα με 2-0 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Σαλπιγγίδης στο 42΄ και ο Γκάμπριελ στο 66΄ σκόραραν για το “τριφύλλι” που παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Κίτρινες: Ιβανσιτς – Γκσπούρνινγκ, Ζουέλα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μάτος (80΄ Χριστοδουλόπουλος), Κλέιτον, Σαλπιγγίδης, Γκάμπριελ (73΄ Νίνης), Καραγκούνης (62΄ Ιβανσιτς), Σιμάο, Βύντρα, Βαβζίνιακ, Νίλσον, Σπυρόπουλος
ΞΑΝΘΗ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (46΄ Παπαδόπουλος), Άμπρααμ (71΄ Ντοριβάλ), Παππάς (46΄ Ντόσεκ), Τζιωρτζιόπουλος, Κιντάνα, Σουάνης, Πόι, Βάλλας, Κωστούλας, Ζουέλα

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στο «κυνήγι» της δεύτερης θέσης, μετά το πέρασμά του από την Τρίπολη. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 2-0 τον Αστέρα, με τους Αναστασάκο (16′), Κονσεϊσάο (80′) να χρίζονται σκόρερ.

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)
Κίτρινες κάρτες: Φυτανίδης – Μπαλάφας, Βερόν, Σορλέν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Φυτανίδης (71′ Αργυρόπουλος), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Κανακούδης, Φλάβιο (63′ Μιλάνο), Μπαστία, Καρντόσο, Ζαϊρί (78′ Τσέζαρεκ), Καούνος, Φιλομένο.
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (86′ Μπακαγιόκο), Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια (77′ Ίβιτς), Βερόν (89′ Γκαρσία), Σορλέν, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα.

Πανθρακικός – ΑΕΚ 1-1

Το σερί των έξι διαδοχικών νικών της ΑΕΚ έλαβε τέλος στην έδρα του Πανθρακικού, εκεί όπου η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1. Για τους γηπεδούχους άνοιξε το σκορ ο Ματάις στο 24΄, ενώ για την ΑΕΚ ισοφάρισε στο 57΄ ο Μπλάνκο.

Διαιτητής: Μαζαράκος Η. (Άρτας)
Κίτρινες κάρτες: Τροϊζι, Ματαϊς, Βελάσκο – Γεωργέας, Πελετιέρι

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Βελάσκο, Τροΐζι, Αγγελόπουλος, Κλεμάν, Λόπεζ, Κανωτίδης, Ματάις (87′ Βιντάλ), Γήττας (71′ Πόνσε), Ντιαλό, Ριέρα (92′ Πέντσας).
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Χετεμάι, Πελετιέρι, Μαντούκα (79′ Μπερνς), Εντίνιο, Τζιμπούρ (74′ Ταχτσίδης), Μπλάνκο (59′ Ντιούφ).

Λάρισα – Πανιώνιος 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Λάρισα και Πανιώνιος, σε αναμέτρηση που έγινε στο Αλκαζάρ. Ετσι, οι “βυσσινί” παραμένουν στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέϊ οφ, όμως η διαφορά τους από τον Άρη που ακολουθεί, μειώθηκε πλέον στους δύο βαθμούς.

Διαιτητής: Κάκκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Βέμπερ, Νταμπίζας – Λουρένσο, Κουμορτζί, Μπέλιτς

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βέμπερ, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης, Κυριακίδης (46΄ Τουμέρ), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Πάρα (71΄ Τσίγκας), Γιαννακόπουλος, Γκουέλα (60΄ Ιλιτς)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Μανιάτης, Μαϊστόροβιτς, Λάτκα, Τζαβέλλας, Μάκος, Κουμορτζί, Αντερσον (88΄ Μπάρκογλου), Λουρένσο (71΄ Σκούφαλης), Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ (77΄ Γουνδουλάκης)

Εργοτέλης – Πανσερραϊκός 2-2

Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν στο Παγκρήτιο Εργοτέλης και Πανσερραϊκός, Οι Σερραίοι προηγήθηκαν δύο φορές με ισάριθμα γκολ του Γεωργιάδη (3΄ και 45΄+), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με αυτογκόλ του Βοσκόπουλου (32΄) και τέρμα του Ρομάνο (55΄).

Διαιτητής: Κατσιδώνης (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Γελαδάρης, Κουτσιανικούλης – Ανάκογλου

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Σαρρής (75΄ Ογκουνσότο), Πλάσνεγκερ, Κορδονούρης, Ρομάνο (83΄ Κοιλιάρας), Κουτσιανικούλης, Μπέτο (57΄ Μάρτινς), Φραγκουλάκης, Μπουντιμίρ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ούγκο Μπρόος): Κηπουρός, Καλί, Βοσκόπουλος, Γεωργιάδης (81΄ Τάντιτς), Πιπίνης, Γαλανόπουλος, Κωνσταντινίδης (65΄ Καλλιμάνης), Ανάκογλου, Μπράιτ (71΄ Γκούρτσας), Μπαϊκαρά, Διγκόζης

Θρασύβουλος – Ηρακλής 1-1

Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Θρασύβουλου με τον Ηρακλή στη Φυλή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γιάντση στο 67΄, ενώ ο Μαρτορέλ στο 73΄ ισοφάρισε για τον Θρασύβουλο.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Κίτρινες: Λιαπάκης – Κονέ

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Ζόραν Γιέφτοβιτς): Πεσάνια, Μανωλάς, Τσιώλης, Λιαπάκης (90΄ Κόζλεϊ), Ν. Βασιλείου, Μαρτορέλ, Χλωρός, Μαυρογενίδης (60΄ Χέτεμαϊ), Αμπράμοβιτς, Τράικοβιτς, Ουέλινγκτον (46΄ Μπαριέντος)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Χρήστος Ζίφκας): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Ιωαννίδης (74΄ Ντιέ), Εξουζίδης, Παπαζαχαρίας, Έπσταϊν, Μάρτος, Γκαρσία (+90΄ Βούκοβιτς), Κονέ, Κίκο Ρατόν (64΄ Γιάντσης)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *