ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανή σαλάτα με σπαράγγια και θαλασσινά

Τραγανή σαλάτα με σπαράγγια και θαλασσινά

Τραγανή σαλάτα με σπαράγγια και θαλασσινά. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα κυδώνια και τα μύδια.
Τα αχνίζετε σε ένα τηγάνι με το κρασί και το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα αφήνετε δηλαδή αχνισμένα να ψηθούν με τον ατμό τους 5-6 λεπτά. Πετάτε όσα δεν έχουν ανοίξει. Όταν τα αχνίσετε τα καθαρίζετε από τα κελύφη και διατηρείτε το κρέας μέσα στο ζουμί τους. • Βράζετε τις γαρίδες σε λίγο νερό με κρασί με το υπόλοιπο κρεμμύδι και τα καρότα. Όταν βράσουν, τις καθαρίζετε • Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε όλα τα είδη μαρουλιού, κρατώντας μερικά φύλλα για ντεκόρ

Για 4 άτομα Τραγανή σαλάτα με σπαράγγια και θαλασσινά

Η καρδιά μαρουλιού
12 φύλλα ραντίτσιο
20 φύλλα αντίβ
Η καρδιά άγουρού μαρουλιού
20 σπαράγγια φρέσκα
24 κυδώνια (κοχύλια)
24 μύδια
16 γαρίδες
100 ml ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι
2 καρότα
500 ml κρασί άσπρα
30 ml ξύδι 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος

• Καθαρίζετε και βράζετε τα σπαράγγια μέσα σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτά • Τοποθετείτε στα πιάτα τα φύλλα που έχετε κρατήσει για ντεκόρ και απο κέντρο τους τοποθετείτε τα ψιλοκομμένα μαρούλια. Προσθέτετε από πάνω τα σπαράγγια, τα κυδώνια, τα μύδια και τις γαρίδες και περιχύνετε την σαλάτα με την σάλτσα της.

Σάλτσα: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο πιπέρι και λίγο από το ζουμί όπου βράσατε τα μύδια και τα κυδώνια. Τα χτυπάτε καλά με σύρμα ή στο σέικερ και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *