Επικαιρότητα

16χρονη σε σοβαρή κατάσταση από τη νέα γρίπη

grippiΣε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου νοσηλεύεται από τη Παρασκευή μία 16χρονη με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό η οποία νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας:  “Έφηβη Ελληνίδα 16 ετών με ιστορικό κακοήθειας νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1). Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εμφανίζοντας αναπνευστική ανεπάρκεια και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση”. Η νεαρή κοπέλα αποτελεί το ένατο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα.

Την ίδια ώρα σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται και η 58χρονη που προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης.

Η γυναίκα η οποία παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ. Η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη. Η ασθενής πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια και υποστηρίζεται από αιμοκάθαρση καθώς και από νόσο Goodpasture-ανοσοκαταστολή. Επιπλέον είναι υπέρβαρη.

Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση των 33 νεοσυλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο που εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, εκ των οποίων τρεις, μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πέντε κρούσματα σε στρατιωτικές μονάδες

Συγκεκριμένα, δύο νεοσύλλεκτοι οπλίτες του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο, εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης Α και οδηγήθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου ένας μόνο βρέθηκε θετικός στον ιό. Τα συμπτώματα, ωστόσο, που παρουσίασε ο οπλίτης, ήταν ήπιας μορφής και εφόσον του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και μπήκε σε φαρμακευτική αγωγή, επέστρεψε στη Μονάδα του.

Ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης εμφάνισαν και άλλοι 23 φαντάροι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα, εκ των οποίων οι τέσσερις βρέθηκαν θετικοί στον ιό της νέας γρίπης, παρουσιάζοντας, ωστόσο, ήπια συμπτώματα. Μάλιστα, κλιμάκιο γιατρών της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΣ μετέβη στην Άρτα για επόπτευση των περιστατικών.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την προσεχή Δευτέρα συνεδριάζει η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης υπό την προεδρεία του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο ιός της γρίπης έχει “σκοτώσει” 2.200 πολίτες σε 177 χώρες

Ο ιός της νέας γρίπης Η1Ν1 έχει προκαλέσει το θάνατο 2.200 πολιτών σε 177 χώρες και έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχο ιό της γρίπης στον κόσμο, ξεπερνώντας την εποχιακή γρίπη, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα διαφορετικά μέρη όπου ο ιός της νέας γρίπης έχει εμφανιστεί “δείχνουν ότι ο ιός αυτός της πανδημίας του Η1Ν1 εγκαταστάθηκε τάχιστα και εξελίχθηκε σε κυρίαρχη γρίπη στην πλειοψηφία των χωρών όλου του κόσμου”.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η νέα γρίπη έχει προσβάλει με βάση επίσημα στοιχεία 209.438 άτομα σε όλο τον κόσμο, ενώ εικάζεται ότι ο πραγματικός αριθμός των προσβληθέντων είναι αρκετά υψηλότερος.

Αργεντινή: άλλοι 26 θάνατοι από τη γρίπη

Στην Αργεντινή, που αποτελεί την τρίτη χώρα στον κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο από την ασθένεια αν και τα κρούσματα εμφανίζουν πτωτικές τάσεις, μέσα σε μία εβδομάδα κατεγράφησαν ακόμη 26 θάνατοι από τη λεγόμενη γρίπη των χοίρων, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να ανέλθει στους 465, ωστόσο η καμπύλη της ασθένειας εξασθενίζει στην, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας.

Τα εργαστήρια εξετάζουν επίσης 349 “ύποπτους” θανάτους, οι οποίοι μπορεί να συνδέονται με την πανδημία της γρίπης Α(H1N1), διευκρινίζει το υπουργείο σε μία ανακοίνωση.

Κάνει επίσης λόγο για περισσότερες από 800.000 περιπτώσεις με συμπτώματα γρίπης, από τις οποίες 8.240 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας αφότου εμφανίστηκε ο ιός Α(H1N1) στην Αργεντινή, στις 17 Μαΐου.

Η Αργεντινή είναι η τρίτη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο μετά τη γειτονική της Βραζιλία (557 θάνατοι) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (552 θάνατοι).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *