Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός στο Champion League, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2

Η σεμνή τελετή των play off, καθώς και η ποδοσφαιρική σεζόν, έλαβαν τέλος για φέτος, με τις δραστηριότητες να ολοκληρώνονται εντός γηπέδων! Η ένσταση της ΑΕΚ κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν έχει πλέον καμία ουσιαστική σημασία, καθώς στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία, ο Παναθηναϊκός την νίκησε στο -άδειο- Ολυμπιακό Στάδιο 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ για τους πράσινους, -ποιός άλλος- ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Φερέιρα, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αφλογιστία και τα λάθη της άμυνας της ΑΕΚ, καθώς και την… πειραματική 11άδα που παρέταξε ο Χιμένεθ.

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue=’AEK PANATHINAIKOS’ resultsPerPage=”8″ hqThumbs=”true”]

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=95884#ixzz1NOec8ih2

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τη σεζόν, επικρατώντας 0-2 της ΑΕΚ στο φινάλε των πλέι οφ και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μία χρονιά που ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλο, οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού κράτησαν τα προσχήματα και κατάφεραν το ελάχιστο της υποχρέωσης απέναντι στο σύλλογο και τον κόσμο του.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού σκόραρε δύο φορές και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της ΑΕΚ. Σε κάθε κίνηση του Γάλλου ήταν εμφανές πόσο ήθελε το Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να ανταποδώσει όπως μπορούσε. Ο πανηγυρισμός του, κυρίως στο πρώτο γκολ στο 57’ ήταν ιδιαίτερα έντονος, δείγμα του πως έζησε το παιχνίδι. Αλλά και στο δεύτερο, δέκα λεπτά αργότερα, φάνηκε πως του έφυγε οριστικά το άγχος.

Παράλληλα, ήταν το ιδανικό αντίο για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, αφού αποχαιρετά τον Παναθηναϊκό με μία νίκη σε ντέρμπι και με συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος ήθελε πολύ να φύγει με τον πιο γλυκό τρόπο (όσο είναι εφικτό φέτος…) και τα κατάφερε, φεύγοντας από μία χώρα και μία ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε…[http://prasinanea.gr/]

Το τέλος ήταν πικρό για την ΑΕΚ. Για μία αποδεκατισμένη ΑΕΚ, με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Το 0-2 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με τον Σισέ να σκοράρει δύο φορές (58′, 67′) από αμυντικά λάθη ήταν τα γκολ που έκριναν τον αγώνα. Η ΑΕΚ τερμάτισε τρίτη στα πλέι οφ, ωστόσο με την κατάκτηση του Κυπέλλου παίρνει το καλύτερο εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με εξαίρεση τον αποψινό αγώνα (με τις πολλές απουσίες) η ΑΕΚ ήταν αυτή που έδειξε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της, αποδεικνύοντας ότι άξιζε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενδεκάδα αίνιγμα από τον Χιμένεθ…[http://www.aek365.gr/]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *