ΕπικαιρότηταΚΑΝΑΠΕΣ-TV

Μποϋκοτάζ στην αισχροκέρδεια

Μποϋκοτάζ στην αισχροκέρδεια

Εδώ που φτάσαμε το Μποϋκοτάζ στην αισχροκέρδεια είναι μονόδρομος για να επιβιώσουμε.
Θα τα φθηνύνουν θέλουν δεν θέλουν

Εδώ και ένα χρόνο, αρκετά πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, είμαστε μάρτυρες και θύματα των αυξήσεων στα περισσότερα καταναλωτικά προϊόντα και ειδικά σε αυτά που είναι απολύτως αναγκαία στην επιβίωση μας.

Η αρχή έγινε με το ρεύμα που ξαφνικά άρχισε να έρχεται διπλάσιο και τριπλάσιο με την δικαιολογία από την πλευρά του κράτους ότι μας έβαλαν για το καλό μας την περιβόητη ρήτρα! Η συνέχεια των υπέρογκων λογαριασμών συνεχίστηκε με την πρόφαση του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης.
Η ρήτρα ευτυχώς για εμάς αναβλήθηκε (δεν καταργήθηκε) για το επόμενο καλοκαίρι και η κυβέρνηση επιδότησε ένα μέρος των λογαριασμών χωρίς βέβαια να λυθεί τελείως το πρόβλήμα μιας και οι τελικοί λογαριασμοί είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τους προηγούμενους.

Πέρσι επίσης και παράλληλα με το ρεύμα οι αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη είχαν ήδη ξεκινήσει.
Το ψωμί από 60 και 70 λεπτά έφτασε πρώτα το 1 ευρώ η μικρή φραντζόλα και τώρα έχει ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές το 1,20 και το 1,30!
Σήμερα όλα τα βασικά και όχι μόνο, προϊόντα έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 50% ενώ ο επίσημος πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι περίπου 11%.
Βέβαια δεν δικαιολογούνται από τον πόλεμο αρκετές αυξήσεις μιας και αρκετά τυποποιημένα η φρέσκα προϊόντα δεν θα έπρεπε να έχουν τέτοια αύξηση.

Πάμε καθημερινά στο σούπερ μάρκετ (και στα μικρομάγαζα) και βλέπουμε να προσθέτουν 20-30 λεπτά στις τιμές. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μιας και αρκετές συσκευασίες έχουν μικρύνει. Παράδειγμα αρκετά γιαούρτια ήταν 250 γραμμάρια και τώρα είναι 200 αλλά και πάλι με αυξημένη τιμή.
Σε γνωστό σούπερ μάρκετ που πούλαγε πχ το ανθότυρο 3,80 με μικροαυξήσεις καθημερινές τώρα το πουλάει 5,5 ευρώ,
τα χαρτιά υγείας από 2,5 ευρώ τώρα έχουν φτάσει τα 4 ευρώ,
το μοσχαρίσιο κρέας έχει ξεπεράσει τα 12 ευρώ το κιλό, τα φθηνότερα πάντα κομμάτια,
η φέτα έχει γίνει είδος πολυτελείας, μιας και ξεπερνά τα 10-11 ευρώ το κιλό.
Φθηνό ξένο σούπερ μάρκετ έχει γίνει, ειδικά στα τυριά και στα αλλαντικά, ασύμφορα από κάθε πλευρά. Αν κοιτάξεις τις τιμές ανά κιλό έχουν αυξηθεί 30-40% αλλά επειδή πουλάει σε συσκευασίες μικρότερες παρουσιάζει τις αυξήμένες τιμές ως προσφορές.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και οι περισσότεροι τα ξέρετε, τα ζείτε.

Υπάρχει τρόπος πάντως να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την αισχροκέρδεια σταματώντας να ψωνίζουμε συγκεκριμένα προϊόντα μέχρι να τα φθηνύνουν.
Τι μπορούν να κάνουν αν δεν ψωνίζουμε και τους μένουν στο ράφι. Θα τα φθηνύνουν θέλουν δεν θέλουν.
Μποϋκοτάζ και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και στα μικρομάγαζα που σε μερικές γειτονιές θησαυρίζουν λόγω του ότι δίνουν βερεσέ η είναι κοντά μας μιας και βαριόμαστε η και δεν μπορούμε να πάμε λίγο μακρύτερα.

Στα μεγάλα θα πρέπει να ψάχνουμε τις προσφορές και να αγοράζουμε μόνο αυτές.Τα υπόλοιπα να προσπαθούμε να τα πάρουμε από όπου μπορούμε φθηνότερα. Αν πέσουν οι τζίροι θα προσπαθήσουν να μας δελεάσουν με νέες αληθινές προσφορές (σήμερα είδα κοτόπουλο με 2,65 ευρώ, φθηνό και καλό).

Μόλις βλέπουμε τις αυξήσεις να διαμαρτυρόμαστε ώστε να φτάσουν στα αυτιά των ιδιοκτητών τους (δεν φταίνε οι υπάλληλοι)
και φυσικά να μην αγοράζουμε πράγματα που θεωρούμε ότι έχουν υψηλή τιμή που φυσικά δεν δικαιολογείται με τίποτε όταν αλλάζει μέρα με την μέρα.

Πρέπει να το κάνουμε αυτό γιατί δεν πρόκειται να επιβιώσουμε. Οι μισθοί είναι μικροί και τα έξοδα μεγάλα και είναι σίγουρο ότι η αισχροκέρδεια τους δεν πρόκειτα να σταματήσει με άλλο τρόπο.
Πως θα ζήσουμε χωρίς τα βασικά, χωρίς θέρμανση και χωρίς πραγματική ποιότητα ζωής;

Μοιραστείτε τον πόνο μας με άλλους!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *