Αθλητικά

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ

Θετικό ντεμπούτο στον πάγκο της Ξάνθης έκανε ο Γιώργος Παράσχος που “πλήγωσε” τον ΠΑΟΚ καθώς οι ακρίτες νίκησαν
με 1-0 και έσπασαν το αήττητο του “δικεφάλου” στο πρωτάθλημα. Το γκολ του Μάουρο Πόι με πέναλτι στο 25′ χάρισε στους γηπεδούχους το πρώτο τρίποντο (1-0), στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Από το 73′ ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κοντρέρας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στη Ξάνθη. Από φάουλ του Πόι στο 8′, ο Στρμπα και στη συνέχεια οι Βασιλακάκης και Γκλέισον, απέτυχαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς. Ένα λεπτό αργότερα (9′) το σουτ του Βιεϊρίνια μπλόκαρε εύκολα ο Γκσπούρνινγκ.

Κλασική ευκαιρία και για τον ΠΑΟΚ στο 10′, με τον Μπουσαϊντί να βγάζει την χαμηλή σέντρα από δεξιά και τον Φιλομένο, μόνο του στο ύψος του πέναλτι, να αστοχεί. Στο 24′, ο Κοντρέρας στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Μαρσελίνιο τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Ο Πόι στο 25′ με άπιαστο σουτ έκανε το 1-0. Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους η Ξάνθη ισορρόπησε το ματς, παρά την εδαφική υπεροχή που είχε ο “δικέφαλος του Βορρά”.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους (47′), ο Κρέσιτς απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Μποάτενγκ. Στο 87′ ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε το συρτό σουτ του Βιεϊρίνια, στην καλύτερη ευκαιρία των “ασπρόμαυρων” στο δεύτερο ημίχρονο.

Κίτρινες: Βασιλακάκης, Μποάτενγκ, Μαρσελίνιο – Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Μαλεζάς

Κόκκινες: 73΄ Κοντρέρας (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Γκλέισον (61΄ Αντεφέμι), Μποάτενγκ, Τζάγκι, Πόι, Βασιλακάκης (71΄ Σουάνης), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο (69΄ Στιούαρτ), Βάλλας, Στρμπα

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Πάμπλο Γκαρσία (67΄ Κριστιάνο), Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (80΄ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Φιλομένο (52΄ Ελ Ζαρ)

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x5qGzqla56w[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *