Αθλητικά

Η Ισπανία νίκησε με 1-0 την Παραγουάη

Έστω και δύσκολα η Ισπανία νίκησε με 1-0 την Παραγουάη στον προημιτελικό αγώνα που έγινε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής και πήρε το τέταρτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τη Γερμανία σε μια άτυπη ρεβάνς του τελικού του Euro2008. «Σκληρό καρύδι» η Παραγουάη απείλησε με ήττα τους Πρωταθλητές Ευρώπης που «λυτρώθηκαν» στο 83΄ με γκολ του Βίγια. Από ένα χαμένο πέναλτυ οι δύο ομάδες και πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν στο δεύτερο ημίχρονο.

Και οι δύο ομάδες πρόσεξαν υπερβολικά τα νώτα τους χωρίς καμία διάθεση να ρισκάρουν με αποτέλεσμα να το παιχνίδι να κυλήσει χωρίς πολλές ευκαιρίες με παιχνίδι κυρίως κέντρου.
Οι Ισπανοί έχασαν στο 28΄καλή ευκαιρία με σουτ του Τσάβι που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια τοτ Βιγιάρ, ενώ οι Παραγουανοί «απάντησαν» στο 45΄ με ωραίο σουτ του6 Μπατρέζ που έφυγε μόλις άουτ.
Νωρίτερα οι Παραγουανοί διαμαρτυρήθηκαν στο 41΄ για γκολ του Βαλντέζ που ακυρώθηκε ως οφσάϊντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο προπονητές συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να ρισκάρουν για να πάρουν την νίκη και οι δύο «μονομάχοι» μπήκαν πιο ορεξάτοι ανοίγοντας το παιχνίδι τους σε έναν γρήγορο ρυθμό που πρόσφερε συγκινήσεις στους θεατές.

Σίγουρα η φάση που θα μείνει περισσότερο σε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι ήταν τα δύο χαμένα πέναλτυ: Στο 57ο λεπτό, ο Πικέ ανέτρεψε τον Καρντόζο, όμως ο Κασίγιας έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο παίκτης που ανετράπη.
Στην αντεπίθεση (!) η Ισπανία κέρδισε με τη σειρά της πέναλτυ από ανατροπή του Βίγια από τον Αλκαράζ. Εκτελεστής ο Τσάβι Αλόνσο που σκόραρε αρχικά, όμως δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ αφού ο διαιτητής διέταξε επανάληψη της εκτέλεσης επειδή κάποιος Ισπανός μπήκε στην μεγάλη περιοχή πρόωρα.
Στην επανάληψη ο Βιγιάρ απέκρουσε το πέναλτυ του Αλόνσο και έτσι παρέμεινε για άλλη μια φορά το 0-0 που έμοιαζε δύσκολο να «σπάσει».

Η Ισπανία μετά το χαμένο πέναλτυ ανέβασε ακόμη παραπάνω «στροφές» και πίεσε ασφυκτικά την άμυνα των Παραγουανών. Ο Βιγιάρ ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 63ου λεπτού, όταν απέκρουσε το φαλτσαριστό σουτ του Ινιέστα με εντυπωσιακό μπλονζόν στη δεξιά του γωνία.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οδηγούμαστε στην παράταση, την λύση για τους «φούριας ρόχας» έδωσε ο Βίγια που έδωσε τη χρυσή νίκη στην ομάδα του.
Για να συμβεί όμως αυτό χρειάστηκε η μπάλα να χτυπήσει τρεις φορές στα δοκάρια του Βιγιάρ!
Έξοχη ατομική προσπάθεια του Ινιέστα που αφού «χόρεψε» τρεις αντιπάλους του έκοψε την μπάλα δεξιά στον αμαρκάριστο Πέδρο που σούταρε δυνατά πάνω στο δεξί δοκάρι του Βιγιάρ, το «ριμπάουντ» πήρε ο Βίγια που με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι μετά στο δεξί (!) για να καταλήξει τελικά στα δίχτυα των Παραγουανών (1-0).

Στο 89` ο Ικερ Κασίγιας είπε «όχι» στους Παραγουανούς αποκρούοντας διαδοχικά το πλασέ του Μπάριος και το σουτ του Κρους μέσα από την περιοχή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βιγιάρ απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Βίγια, και έτσι έμεινε μέχρι το τέλος το 1-0 που στέλνει την Ισπανία στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία την προσεχή Τετάρτη.

Διαιτητής: Κάρλος Μπατρές (Γουατεμάλα)

Κίτρινες: Μορέλ, Αλκαράζ, Κάσερες – Πικέ, Ράμος

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Βερόν, Μορέλ, Μπαρέτο (64` Βέρα), Καρντόζο, Σαντάνα, Ντα Σίλβα, Β. Κάσερες (83` Μπάριος), Ριβέρος, Βαλντέζ (72` Σάντα Κρουζ), Αλκαράζ.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ (83` Μαρτσένα), Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι Αλόνσο, Τόρες (56` Φάμπρεγκας), Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (75` Πέδρο), Ράμος, Μπούσκετς.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P1WpeSDSLGI[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *