Επικαιρότητα

Ιδιωτική ασφάλιση για τους άνεργους

Διάλογο και συνεργασία του δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους προτείνει το υπουργείο Εργασίας. Όπως είπε η Λούκα Κατσέλη απευθυνόμενη σε εκπροσώπους ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, στόχος είναι με τρία ή πέντε ευρώ το μήνα να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για ευάλωτες ομάδες.

Πρόσκληση για συνεργασία

Πρόσκληση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες να συνεργαστούν με το δημόσιο απεύθυνε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, καθώς όπως είπε το πολίτη δεν τον ενδιαφέρει αν η ασφάλιση είναι ιδιωτική ή δημόσια αλλά να έχει αποτελεσματικές και φθηνές υπηρεσίες

«Το κόστος για τον κάθε άνεργο είναι 3,5 με 5 ευρώ το μήνα και θα μπορούσαμε με λίγα χρήματα να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κατσέλη μιλώντας στο συνέδριο των Finansial Times ανέφερε ως παραδείγματα σύμπραξης ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης και τις ιατρικές παροχές στους χρόνια πάσχοντες και τα θύματα από ατυχήματα

Παράλληλα, πρότεινε στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις την ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο επίπεδο του ελέγχου και της είσπραξης των εισφορών, προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, ενώ ζήτησε να υπάρξει διάλογος και παροχή βοήθειας από τις ιδιωτικές εταιρίες και στην προσπάθεια μείωσης του κόστους των δαπανών υγείας, όπως για παράδειγμα στις χρόνιες παθήσεις και τα ατυχήματα.

Το υπουργείο μελετά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη περίπου 300.000 ανέργων μέσω σύμπραξης ιδιωτικών και δημοσίων παροχών κόστους περίπου 10. εκατ. Ευρώ.

Η πρόταση για διάλογο έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, ενώ ο πρόεδρος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, Μίνως Μωυσής, ζήτησε φορολογικά κίνητρα προς τους πολίτες που θα στραφούν στα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα

Η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη σημείωσε από την πλευρά της ότι πρέπει η πολιτεία να μελετήσει τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές προσφέροντας τα ανάλογα κίνητρα στους πολίτες για εθελοντική συνταξιοδοτική αποταμίευση.

«Το ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα σύστημα που ακριβώς διότι πρέπει να διατηρηθεί οφείλουμε, όποτε χρειάζεται, να το προσαρμόζουμε και να το συμπληρώνουμε’» είπε η κυρία Αντωνάκη.

Αντιδράσεις

«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Η κυβέρνηση ανερυθρίαστα σχεδιάζει ένα νέο έγκλημα. Να παραδώσει τους ανέργους και τους χρόνια πάσχοντες στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών», σχολίασε το ΚΚΕ.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *