Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου

Παρασκευή 19-02-2010

Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και τοπικές ομίχλες.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως των νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Πέλλας. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν αργά το απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Λευκάδα και την Κεφαλλονιά. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως ισχυροί και θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και τοπικές ομίχλες.
Στερεά Ελλάδα: Αίθριος καιρός. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην δυτική Στερεά και σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια σε ισχυρούς και θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και τοπικές ομίχλες.
Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι αρχικά από Ν διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΔ μέτριους και τοπικά στο Μυρτώο έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και τοπικές ομίχλες.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΔ μέτριους έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και τοπικές ομίχλες.
Κυκλάδες: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Ν μέτριους έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Κρήτη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ μέτριους έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην βόρεια Κρήτη θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Δωδεκάννησα: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ μέτριους και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς και θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενεί έως μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 20-02-2010

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αργά το βράδυ σε περιοχές με υψόμετρο >900μ. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αργά το βράδυ σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >900μ. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 01 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σε σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Θρακικό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί.
Θεσσαλία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται στην δυτική Θεσσαλία. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ μέτριους έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες.
Στερεά Ελλάδα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Στερεά καθώς και σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι οποίες προς το μεσημέρι θα δώσουν πρόσκαιρες βροχές. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα θα ενταθούν ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ ισχυρούς και θερμοκρασία από 03 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι στην δυτική Στερεά. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και τοπικές ομίχλες.
Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική και βορειοδυτική Πελοποννήσο. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Μυρτώο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία από 03 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και τοπικές ομίχλες.
Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Δωδεκάννησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από Ν διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ μέτριους και θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Σαρωνικό και νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 21-02-2010

Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >600μ. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από -02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >600μ. Αργα το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς. Στην υπόλοιπη Μακεδονία θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από -03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη: Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Ροδόπης και του Έβρου. Αργά το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές του Έβρου. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο Θρακικό έως πολύ ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από -01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Νεφώσεις με βοοχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >1000μ. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από -01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά της δυτικής Στερεάς και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Στερεά, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις ανατολικές περιοχές έως πολύ ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά της δυτικής και βορειοδυτικής Πελοποννήσου και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι απόΔΒΔ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο Μυρτώο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα ενταθούν. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στις ανατολικές Κυκλάδες. Άνεμοι αρχικά απο Δ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, σταδιακά θα στραφουν σε ΔΒΔ ισχυρούς και θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια μετοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά απο Δ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο Κρητικό έως πολύ ισχυροί, σταδιακά θα στραφουν σε ΔΒΔ ισχυρούς και θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά απο ΔΝΔ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο Καρπάθιο έως πολύ ισχυροί, σταδιακά θα στραφουν σε ΔΒΔ ισχυρούς και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στον νότιο Σαρωνικό και νότιο Ευβοϊκό έως πολύ ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ ισχυροί και θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στον νότιο Θερμαϊκό έως πολύ ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ ισχυρούς και θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *