Επικαιρότητα

Χωρίς ακυρωτικά θα είναι τα λεωφορεία λόγω κινητοποιήσεων


Οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ «ακυρώνουν» τις ακυρωτικές μηχανές των εισιτηρίων τη Δευτέρα, ημέρα στάσης εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Όπως τόνισε στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Στο στόμα του Νίκου» ο πρόεδρος…

των τεχνικών του οργανισμού Απόστολης Ραφτόπουλος, «ζητήσαμε από την κυβέρνηση για τις ημέρες που έχουμε κινητοποιήσεις να μεταφέρονται δωρεάν οι επιβάτες μας ως ελάχιστο αντισταθμιστικό όφελος. Η κυβέρνηση δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς.»

Ο κ. Ραφτόπουλος τόνιζε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι προς όφελος του επιβατικού κοινού, και επανέλαβε στο ΣΚΑΪ την πρόταση των εργαζομένων στα ΜΜΜ για ενιαίο δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών με ενιαίο μισθολόγιο όπως γίνεται στην Ευρώπη.

Τη Δευτέρα, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Μέτρο και ηλεκτρικός δεν θα λειτουργήσουν 12 με 4 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την μετέπειτα πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Σημειώνεται ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας και μισή ώρα μετά τη λήξη της τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα είναι στη διάθεση των επιβατών, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αποσυρθούν και να επανακυκλοφορήσουν.

Δύο νέοι τύποι εισιτηρίων, αλλά με αυξημένη τιμή κατά 20 και 40 λεπτά του ευρώ αντιστοίχως, θα ισχύουν από τον επόμενο μήνα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Ακριβότερο θα είναι και το κόστος της κάρτας μηνιαίων διαδρομών.

Το ύψος της αύξησης, επιβεβαίωσε μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο» της ΝΕΤ, ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας. Αυξήσεις θα υπάρξουν και στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 προανήγγειλε διαπραγματεύσεις για τη μείωση του αριθμού των διοδίων και των αντιτίμων.

Από την 1η Φεβρουαρίου τα εισιτήρια στην πρωτεύουσα θα αυξηθούν σε 1,20 ευρώ για τις απλές διαδρομές και σε 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Εξάλλου, η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα διατίθεται προς 45 ευρώ, αντί των σημερινών 35.

Μια σκέψη για το “Χωρίς ακυρωτικά θα είναι τα λεωφορεία λόγω κινητοποιήσεων

  • δηλαδη ποιος θα πληρωση το πετρελαιο;εγω απο τη λαμια;και το μισθο του οδηγου ποιος θα τον δωσει;αυτος απο τη δραμα;με ξενα κολλυβα κερνας προεδρεεεεεε

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *