Επικαιρότητα

Σε δίκη 13 ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς

Την παραπομπή 13 προσώπων από τους 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Οι Εφέτες έκαναν δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών κ. Ξένιας Δημητρίου, προσθέτονταςωστόσο στον κατάλογο των παραπεμπόμενων έναν καταζητούμενο – για τον οποίο η Εισαγγελέας είχε ζητήσει απαλλαγή-, αδελφό ατόμου που κρίθηκε πριν λίγες μέρες προφυλακιστέος για τα “δέματα-βόμβες” σε πρεσβείες.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σε δίκη παραπέμπονται τέσσερις προσωρινά κρατούμενοι και τρεις κατηγορούμενοι ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων. Παράλληλα, παραπέμπονται και οι έξι καταζητούμενοι, σε βάρος των οποίων έχουν εδώ και μήνες εκδώσει εντάλματα σύλληψης οι ανακριτές της υπόθεσης.

Οι κατηγορίες αφορούν την συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και τρεις εκρήξεις στο γραφείο της κ. Λ.Κατσέλη, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *