Επικαιρότητα

Καραμανλής:” Ο Γ. Παπανδρέου κρύβει και κρύβεται”

karamanlis_politesΤην δέσμευση του ότι δεν θα υπάρχουν αυξήσεις στη φορολογία αλλά ρήξη με τους φοροφυγάδες και λίγα αλλά εφαρμόσιμα τεκμήρια, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός σε διακαναλική συνέντευξη με πολίτες στην Ηλιούπολη. Ο κ Καραμανλής  κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για κρυφή ατζέντα και κύκλο από εύκολες υποσχέσεις που θα βάλει τη χώρα σε οικονομική περιπέτεια και κατήγγειλε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι κρύβει, όπως είπε χαρακτηριστικά, την πολιτική που θα εφαρμόσει. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΛΑ.ΟΣ, ο κ Καραμανλής χαρακτήρισε υπερβολική πολυτέλεια για την κρίση στην περίοδο που διανύουμε την ψήφο διαμαρτυρίας και τόνισε πως η ψήφος στον ΛΑ.ΟΣ βοηθά το ΠΑΣΟΚ.  Τέλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά την πεποίθησή του για συνεννόηση σε σημαντικά θέματα κατηγορώντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ για εκβιασμό στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον οποίο όπως είπε ο ίδιος στήριξε και στηρίζει. «Πολιτική ευθύνης ή υποσχεσιολογία χωρίς αντίκρισμα, μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης ή μέτρα εντυπωσιασμού που θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο την οικονομία, είναι τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ο κάθε έλληνας πολίτης στις 4 Οκτωβρίου», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και από την ομιλία του στη Σύρο.

Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την πραγματικότητα για την οικονομική κατάσταση της χώρας, δικαιούνται να γνωρίζουν πριν ψηφίσουν με ποιο σχέδιο, ποιο πρόγραμμα θα βγει η χώρα από την κρίση“, τόνισε στην ομιλία του στη Σύρο, ενώ επανέλαβε ότι τα επόμενα δύο χρόνια είναι δύσκολα και καθοριστικά.

Δεν είναι δυνατόν να τινάξεις τα πάντα στον αέρα, και να παριστάνεις ότι μπορείς να εφαρμόσεις απλόχερες πολιτικές”, τόνισε ο κ. Καραμανλής κατά τη διακαναλική συνέντευξή του, αναφερόμενος στα όσα ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είπε τίποτα για την οικονομία και την φορολογική πολιτική που θα εφαρμόσει και αυτό μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, στις οποίες το διακύβευμα είναι η οικονομία.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο μεγάλος ασθενής του κράτους είναι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και απέδωσε αποκλειστικά τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ότι η άλλη πλευρά δεν έχει σχέδιο και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες με πλήρη αοριστία και κάλεσε τους πολίτες να αντιπαραβάλουν τη στάση της κυβέρνησης και προσωπικά τη δική του,  με τη στάση του ΠΑΣΟΚ, που, όπως είπε, έχει κυβερνήσει για παραπάνω από είκοσι χρόνια και δεν έχει κάνει αυτοκριτική.

Είναι τόσο περήφανοι για όσα έκαναν; Δεν έχουν θάρρος να πουν που έκαναν και λάθη;” διερωτήθηκε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι αν αφεθούμε να μας πάει το κύμα των ευχάριστων συνταγών και παροχών θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλο πρόβλημα που θα σκάσει στις πλάτες των πολιτών.

Όταν ακούω πολιτικούς να λένε “θα” ειδικά σε έκτακτες συνθήκες κρίσης και να λένε τον εύκολο δρόμο, χωρίς δύσκολα μέτρα, διπλό κουμπώνω το σακάκι μου“, επισήμανε ο Πρωθυπουργός και υπενθύμισε ότι ρώτησε και στα ντιμπέιτ τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, αλλά εκείνος δεν έχει πει τίποτα.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το πάγωμα των συντάξεων αφορά τους υψηλόμισθους στο δημόσιο, ενώ για τους χαμηλόμισθους θα δοθεί εκ νέου ενίσχυση 500 ευρώ.

Ερωτηθείς για τα τεκμήρια διαβίωσης είπε ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει δύο ακίνητα, σκάφος, ένα αυτοκίνητο για κάθε μέλος της οικογένειάς του και να δηλώνει 15.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο και έκανε λόγο για κατά μέτωπο ρήξη με τη φοροδιαφυγή.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις είναι απόλυτα εγγυημένες, ενώ μίλησε παράλληλα για την ανάγκη να συνεχιστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Αναφερόμενος σε θέματα της παιδείας υπενθύμισε το νόμο πλαίσιο και την αλλαγή στη διάταξη για το άσυλο. Σημείωσε ότι ο νόμος απεδείχθη πως δεν αρκεί και επισήμανε την ανάγκη να πάμε πιο αυστηρά: “Θα έφθανα μέχρι και την πλήρη κατάργηση του ασύλου“, είπε συγκεκριμένα, ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να μπουν κανόνες ώστε να μην κλείνουν το κέντρο της πόλης εκατό άνθρωποι, που είναι βέβαιο ότι είναι ελεύθεροι να διαδηλώσουν.

Τέλος, αφού εξήγησε ότι η πρόθεσή του ήταν οι εκλογές να γίνουν το 2011, μίλησε για εκβιασμό από την πλευρά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Δεν παίζω μικροπολιτικά παιχνίδια. Εγώ να μεταχειριστώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για κομματικούς λόγους ούτε το έκανα, ούτε θα το κάνω“, είπε στη συνέχεια και δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα λυπημένος που σε κάποια θέματα συνάντησε την απόλυτη απόρριψη από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Antenna

Πλήρη κάλυψη στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη για το θέμα των υποψηφίων στις εκλογές έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Στρατή Λιαρέλη και Γιώργο Παπαδάκη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, “αυτό το ”μαυρίστε όσους σας πίκραναν”, του κ. Ζαγορίτη, πως το ακούσατε;”, ο κ. Καραμανλής απάντησε:

Εκείνο που ειπώθηκε και έχει ειπωθεί από πολλούς και είναι και σωστό (είναι ότι) εάν εγώ, ένας ψηφοφόρος της ΝΔ για κάποιο λόγο είμαι δυσαρεστημένος με τον υποψήφιο βουλευτή, νυν ή πρώην υπουργό ή υφυπουργό, δεν είναι ανάγκη το πληρώσει η παράταξη, τη δυσαρέσκεια, που έχω. Μπορώ να διαλέξω κάποιον άλλον ανάμεσα στους 30 ή 40 άλλους υποψηφίους που υπάρχουν. Εγώ καταλαβαίνω… Όταν είσαι χρόνια στην κυβέρνηση και δυσαρέσκειες έχεις δημιουργήσει και πικρίες έχεις δημιουργήσει και σε κάποιους και θυμό μπορεί να έχεις προκαλέσει. Είτε από πολιτικές σωστές, αλλά που έθιξαν κάποιους ανθρώπους, είτε από λάθη είτε από προσωπικές συμπεριφορές, βεβαίως“.

Στην συνέντευξή του, ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι ανάμεσα στην σαφή, συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση και την ασαφή, γενικόλογη και αόριστη πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που εμπεριέχει κινδύνους και θα βάλλει την χώρα σε περιπέτεια.

Τόνισε ακόμη ότι χρειάζονται δύσκολα, αλλά αναγκαία μέτρα που δεν είναι ευχάριστα και πρόσθεσε ότι οι γενικόλογες παροχές του Γιώργου Παπανδρέου ακούγονται μεν ευχάριστα, ωστόσο θα επιφέρουν μεγαλύτερο κόστος και ακόμη πιο σκληρά μέτρα στο μέλλον.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *