Κόσμος

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην κεντρική Ευρώπη

kakokairia_agliaΝωρίς-νωρίς ήρθε ο χειμώνας σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ευρώπης. Πυκνό χιόνι πέφτει στις Άλπεις, ακόμη και σε σημεία που έχουν υψόμετρο κάτω από 1500 μέτρα, με τις θερμοκρασίες να είναι ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή. Νοτιότερα, στην Ιταλία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Από τις ανεμοθύελλες ξεριζώθηκαν δένδρα, ανατράπηκαν αυτοκίνητα και παρασύρθηκαν στέγες σπιτιών.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην κεντρική Ευρώπη

Στην Ιταλία, επί ποδός δεκάδες πυροσβέστες το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές βροχοπτώσεις άφησαν πίσω τους πολλούς τραυματίες και τουλάχιστον 4 νεκρούς, ανάμεσά τους μια 19χρονη στη Ρώμη που σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό της καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου.

Στη βόρεια Ιταλία, ιδιοκτήτης καταστήματος πέθανε από καρδιακή προσβολή την ώρα που προσπαθούσε να κατεβάσει τα ρολά και ένας ψαράς θεωρείται αγνοούμενος καθώς οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν το σκάφος του πάνω σε βράχους.

Στη Γερμανία τα πρώτα χιόνια έφεραν χάος και ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς. Ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στο Λούμπεκ έκλεισε ύστερα από καραμπόλα 18 αυτοκινήτων.

Στην Ελβετία, πάλλευκο το τοπίο στο χειμερινό θέρετρο του Νταβός. Και στο Σεράγεβο της Βοσνίας, ο λευκός επισκέπτης ήρθε πρόωρα…και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Και στις ΗΠΑ, μπορεί να είναι μέσα Οκτωβρίου, στις μεσοδυτικές Αμερικανικές Πολιτείες όμως η βαρυχειμωνιά τους έκανε ποδαρικό.

Στη Νεμπράσκα, έπεσε πυκνό χιόνι πάνω από μισό μέτρο, η θερμοκρασία κατρακύλησε στον ένα βαθμό πάνω από το μηδέν, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνες πίστες.

Μόνο στη Μινεσότα, προκλήθηκαν 100 τροχαία και τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Περισσότερα από 2000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *