cinemaΦωτογραφία

Σπάνιες φωτογραφίες από την ταινία “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” του Νίκου Καζαντζάκη

Οκτώ σπάνιες φωτογραφίες των γυρισμάτων στην Κριτσά της ταινίας “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” του Νίκου Καζαντζάκη παρέδωσε στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου μια Ελληνίδα που μένει από το 1971 στην Αμερική. Πρόκειται για την Σοφία Μετζάκη Laszlo που με τον σύζυγό της επισκέφθηκε το γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκηπαρουσία του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Μανόλη Θραψανιώτη για να τους παραδώσει το σπάνιο υλικό.

“Πάντα είχα αγωνία ότι αυτός ο μικρός πολιτιστικός πλούτος αν έμενε στην Αμερική θα χανόταν για πάντα, γι’ αυτό αποφάσισα να σας παραδώσω αυτές τις φωτογραφίες ώστε να μείνουν εδώ που πραγματικά ανήκουν!” είπε η κ. Μετζάκη-Laszlo ενώ θυμάται ότι ήθελε πάρα πολύ να παίξει στην ταινία αλλά η μητέρα της δεν συμφώνησε, πράγμα που την λυπεί πολύ ακόμα και σήμερα.

Την Σοφία Μετζάκη Laszlo καθώς και το σύζυγό της ευχαρίστησαν θερμά ο δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μανόλης Θραψανιώτης για την επίσκεψή τους καθώς και για την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχαν και τους προσέφεραν ως αναμνηστικό δώρο ένα άλμπουμ ιστορικού περιεχομένου της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Οι φωτογραφίες που παρέδωσε η κ. Laszlo στο αρχείο του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αγίου Νικολάου είναι αυτόγραφα των ηθοποιών: Gert Frobe με αφιέρωση στην Σοφία, του Carl Mohner με την υπογραφή του, του γάλλου Fernand Ledoux με την χειρόγραφη αφιέρωση “pour une jeune fille grecque” (στην μικρή ελληνίδα), του Jean Gervais με την υπογραφή του, η Μελίνα Μερκούρη με τους πρωταγωνιστές και την υπογραφή της με ημερομηνία 23/10/1956, φωτογραφία των Roger Hanin, Pierre Vaneck και Maurice Ronet, φωτογραφία του Roger Hanin και της Ελένης – γυναίκας του Καζαντζάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *