Επικαιρότητα

Στον ανακριτή οι δυο νεαροί για τα παγιδευμένα δέματα

Απολογούνται σήμερα Πέμπτη, ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν μετά τη μαζική αποστολή παγιδευμένων, με εκρηκτικά, δεμάτων σε Ευρωπαίους ηγέτες και ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα.

Ο ένας εξ αυτών κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στην οργάνωση«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός που απέστειλε τις παγιδευμένες επιστολές σε Μέρκελ και Μπερλουσκόνι έχει καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης κι έχει ήδη αναγνωριστεί ως ένας από τους πέντε καταζητούμενους για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται οι διωκτικές αρχές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητεί δύο δέματα-βόμβες που συμφωνά με τα στοιχειά των διωκτικών αρχών ετοίμαζαν για αποστολή οι δυο συλληφθέντες στο Παγκράτι ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται σπίτια-κρησφύγετα, αλλά και η γιάφκα που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες.

Η απαγόρευση της αλληλογραφίας προς το εξωτερικό ισχύει και σήμερα, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση κάνει λόγο για «σκοτεινά συμφέροντα», αποσυνδέοντας τα γεγονότα με τα «εκρηκτικά» πακέτα από τη διεθνή τρομοκρατία. «Όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ αύριο Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκαλεί στις Βρυξέλλες σύσκεψη εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας των αερομεταφορών από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επόμενο βήμα αποτελεί η επιδίωξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να επιβληθούν από την Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου αυστηρότεροι έλεγχοι στις αερομεταφορές εμπορευμάτων, προκειμένου να κλείσουν τα κενά ασφαλείας. Εξάλλου κλιμάκιο της γερμανικής αστυνομίας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

«Η τρομοκρατία μπορεί να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια, σε μία συγκυρία κρίσιμη για το μέλλον της χώρας», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως οι ανεύθυνες πράξεις, που επιχειρούν να πλήξουν την προσπάθεια του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει, θα αποτύχουν.

Θέμα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στις εταιρείες ταχυμεταφορών, έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *