Επικαιρότητα

Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Με ψηφοφορία που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με 74 ψήφους υπέρ και έξι κατά.

Στην ψηφοφορία υπήρξαν και 14 λευκά, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί η μορφή των κινητοποιήσεων. Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του συνδικάτου χερσαίων μεταφορών, Γ. Τζωρτζάτος, δεν πήρε θέση για τη λύση ή τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και ζήτησε από τους συναδέλφους του να σεβαστούν το όποιο αποτέλεσμα αναδείξει η κάλπη.

Μετά την ψηφοφορία, όπως έγινε γνωστό, την ευθύνη για τις επιλογές των μορφών κινητοποίησης και των οργανωτικών τους μέτρων, θα έχει η επιτροπή αγώνα που δημιουργήθηκε και όχι ο κ. Τζωρτζάτος, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον κλάδο στις επαφές με την κυβέρνηση. Η διάρκεια της συνέλευσης ήταν περίπου έξι ώρες.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο, τόνισε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς και αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.

Τελειώνει η περίοδος ανοχής

Η κυβέρνηση διαμήνυσε την Τρίτη, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η περίοδος της ανοχής τελειώνει και ότι θα κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο και τόνισε ότι στο νομοσχέδιο για την περαίωση υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.

Παράλληλα και μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά φορτηγών στην Μαλακάσα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε σχηματισμό δικογραφίας για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ζήτησε την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για την επίθεση κατά των φορτηγών.

Πάντως για λόγους δημόσιας υγείας αποφαίστηκε ότι για να αντιμετωπιστούν οι υπερχειλίσεις βόθρων, ιδίως στην βορειοανατολική Αττική, οι βυτιοφορείς θα εργαστούν δωρεάν.

Πηγή: ΕΡΤ

Μια σκέψη για το “Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

  • Αν δε θέλετε να αποτελέσει ντροπή η ιδιότητα του “νταλικιέρη” στο άμεσο μέλλον τελειώνετε με τις μαλ… γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι εναντίον σας. Και πολύ καλά κάνει. Η γελοιότητά σας δεν έχει όρια αλλά έχει η υπομονή μας. Δεν είστε ήρωες, ούτε έχετε δίκαιο, απλά εκμεταλεύεστε την σαθρότητα του συστήματος. Οι ψευτοσυνδικαλιστές σας είναι υποχείρια και όσοι μαζεύεστε γύρω τους ένα μάτσο κορόιδα. Τελειώνετε την πλάκα ρεεεε….

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *