Επικαιρότητα

Απολογίες, συλλήψεις και διαψεύσεις στην υπόθεση της Siemens

 

siemens888Σήμερα καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ και της Siemens, Γιώργος Σκαρπέλης και Ηλίας Γεωργίου, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ και κρατούνται, μετά το ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε σε βάρος τους ο ανακριτής. Οι Γιώργος Σκαρπέλης και Ηλίας Γεωργίου, που από την Παρασκευή κρατούνται στην Γενική Αστυνομική Δ/νση, και έχουν κληθεί να απολογηθούν, θα ζητήσουν και νέα προθεσμία. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, δεν προλαβαίνουν να μελετήσουν τα νέα έγγραφα της δικογραφίας που ζήτησαν και πήραν, τα οποία απαριθμούν χιλιάδες σελίδες.
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον Χ. Καραβέλα
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εναντίον του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της γερμανικής εταιρείας Χρήστου Καραβέλα που διέφυγε στο εξωτερικό, ο οποίος, όπως δηλώνει, ο δικηγόρος του, εντός των επόμενων ημερών θα εμφανιστεί ενώπιον των γερμανικών αρχών.

Το υπουργείο Εξωτερικών είχε ενημερωθεί πριν μία εβδομάδα για τη μεταφορά συναλλάγματος και την αγορά ακινήτου από την οικογένειά του στην Ουρουγουάη, ενώ ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαφυγή του Καραβέλα καταλογίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Διαψεύσεις

Εντωμεταξύ, διαψεύδει κατηγορηματικά ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, ότι την περίοδο 1990-1994, μπήκαν στα ταμεία της ΝΔ χρήματα, από τα μαύρα ταμεία της Siemens, μέσω της εταιρείας “Mayo”.

Ο Κ. Μητσοτάκης, έκανε λόγο για άθλια και βλακώδη προβοκάτσια, η οποία επιχειρεί μία εβδομάδα προ των εκλογών, να επαναφέρει, θέμα που από μηνών έχει απολύτως διευκρινιστεί.

“Δεν υπάρχει στη δικογραφία τέτοιο έγγραφο” ανακοίνωσε από την πλευρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης.
” Είναι γνωστό, ότι η υπόθεση είχε ερευνηθεί, έχουν βγει αποφάσεις και υπάρχουν καταδίκες εναντίον ανθρώπων, οι οποίοι, όπως θεωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη, είχαν συκοφαντήσει την κυβέρνηση την εποχή εκείνη” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τα ταμεία της Ζήμενς, τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης.
Για παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη χωρίς προηγούμενο, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πανικό επειδή η ανάκριση εισέρχεται στο πιο κρίσιμο στάδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *