Ταξιδιωτικά άρθρα

Αφύπνιση από τη νωθρότητα του χειμώνα

Όσο πλησιάζει η Άνοιξη τόσο πυκνώνουν τα σχέδια για ταξίδια. Σε άμεση προτεραιότητα το που θα πάμε το Πάσχα. Οι μέρες της Ανάστασης είναι μέρες απόδρασης. Όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη κάπου να πάμε, που θα μας αφυπνίσει από τη νωθρότητα του χειμώνα και θα μας χαρίσει χαμόγελα γεμάτα καλοκαιρινές προσδοκίες.

 

Εφέτος η πρόκληση είναι μοναδική και προέρχεται από τη LOUIS HELLENIC CRUISES, η οποία μας έχει “κακομάθει” σε οργανωμένες κρουαζιέρες. Οι κρατήσεις των θέσεων γίνονται στα γραφεία Ταξιδιών σε όλη την Ελλάδα. Μιλώντας για το πρόγραμμα η κ. Χρυσούλα Καϊλλή, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου «ΑΛΑΜΠΡΑ» (τηλέφ. 22410 37052), μας είπε:

 

-Αυτή τη φορά οι προορισμοί του ταξιδιού είναι μοναδικοί. Δεν είναι μικρό πράγμα να ταξιδέψεις στην Ιβηρική Χερσόνησο και τις Ακτές της Βορείου Αφρικής και να δεις από κοντά τόσα πολλά μέρη: Κέρκυρα, Τύνιδα, Κορσική, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Γρανάδα, Ταγγέρη, Πάλμα ντι Μαγιόρκα. Το εκπληκτικό κρουαζιερόπλοιο «THOMSON DESTINY» θα ξεκινήσει από τον Πειραιά τη Μεγάλη Πέμπτη (20 Απριλίου) και τη Μεγ. Παρασκευή θα βρίσκεται στην Κέρκυρα, το στολίδι του Ιονίου. Μετά την Ανάσταση, αφού ζήσουμε από κοντά τα πασχαλινά έθιμα του νησιού με το σπάσιμο των κανατιών, 24 Απριλίου θα είμαστε στην Τύνιδα, για να δούμε από κοντά το μαυριτανικό χωριό Σίντι Μπου Σάϊντ και να κάνουμε τα ψώνια μας από τα πολύχρωμα σουκς. Επόμενος προορισμός είναι το Αιάκειο της Κορσικής, μια αυτοκρατορική πόλη που είναι γενέτειρα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. 26 Απριλίου θα προσεγγίσουμε στη Βαρκελώνη, την πρωτεύουσα της Καταλονίας που δεν κοιμάται ποτέ. Την άλλη μέρα θα βρεθούμε στην Βαλένθια, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, φημισμένη για την τεχνολογική και αρχιτεκτονική της ανάπτυξη. Επίσης, 28 Απριλίου, θα επισκεφθούμε την διάσημη Κόστα ντελ Σολ για να εξερευνήσουμε τη Μάλαγα και τη φημισμένη Ανδαλουσία. Η θρυλική Ταγγέρη είναι κι αυτή προορισμός μας και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μας μαγέψει η Βόρειος Αφρική. Τελευταίος σταθμός μας η Πάλμα ντι Μαγιόρκα, όπου θα μείνουμε δυο μέρες για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων. Η επιστροφή όλων των επιβατών θα γίνει με απ ευθείας πτήση στην Αθήνα.

 

Η κρουαζιέρα επειδή συνδυάζει πολλούς φανταστικούς προορισμούς σε περιοχές- αστέρια και χαμηλό εισιτήριο έγινε ανάρπαστη και στην κυριολεξία οι θέσεις είναι ήδη περιορισμένες. Κυρίως η μεγάλη ζήτηση προέρχεται από απαιτητικούς ταξιδιώτες από την Κύπρο, την Κρήτη, την Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα. Για την εξυπηρέτησή τους το πλοίο θα πάρει επιβάτες από τα λιμάνια της Λεμεσού, του Ηρακλείου (19 Απριλίου), του Πειραιά (20 Απρ.) και της Ηγουμενίτσας (21 Απρ.). 

 

Οι τιμές σε δίκλινες καμπίνες στοιχίζουν από 995 μέχρι 1.720 ευρώ και περιλαμβάνουν:

– Διαμονή

– Αεροπορική επιστροφή από Πάλμα στην Αθήνα.

– Μεταφορά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

– Μεταφορές από/ προς κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα τη Μεγ. Παρασκευή (Επιτάφιο) και το Μεγ. Σάββατο για την Ανάσταση.

– Πλήρης διατροφή στο πλοίο (πρωινό, γεύμα, δείπνο και μεταμεσονύκτια σνακ).

– Συμμετοχή στις διάφορες εκδηλώσεις, την καθημερινή ψυχαγωγία και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

– Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πάλμα.

– Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Λιμενικά και λοιπά έξοδα. Φόροι αεροδρομίων. Προαιρετικές εκδρομές. Φιλοδωρήματα. Κατανάλωση ποτών/ αναψυκτικών. Μεταφορές μετά από την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Τα λιμενικά έξοδα και οι φόροι αεροδρομίων είναι 135 ευρώ για τους ενήλικες και 110 ευρώ για τα παιδιά 2 έως 12 ετών. Ειδική τιμή πακέτου 8 προαιρετικών εκδρομών για ενήλικες 250 ευρώ, για παιδιά 125 ευρώ.

 

Απαραίτητο διαβατήριο σε ισχύ.

 

Οι κρατήσεις επιβεβαιώνονται με προκαταβολή 20% της αξίας της κρουαζιέρας.

 

Να προσθέσουμε ότι το 37.500 τ. κρουαζιερόπλοιο THOMSON DESTINY είναι η ναυαρχίδα του ομίλου ΛΟΥΗΣ. Στα 11 καταστρώματά του μπορεί να φιλοξενήσει 1.662 επιβάτες σε 722 καμπίνες. Σύγχρονο και πολυτελές, διαθέτει δυο πισίνες, δυο εστιατόρια, 3 μπαρ, 2 μεγάλα σαλόνια, καφετέρια, δισκοθήκη, καζίνο, γυμναστήριο και spa.  Όλες οι καμπίνες διαθέτουν τηλεόραση, ραδιόφωνο, τηλέφωνο και χρηματοκιβώτιο.

 

Πλοίο φανταστικό, μοναδικοί προορισμοί σε περιοχές τουριστικά αστέρια, τιμή προκλητική, οργάνωση τέλεια. Τι μένει; Η απόφαση για το ταξίδι. Και μη ξεχνάτε ότι στα όνειρα όλα είναι εφικτά. Φορώντας την ονειροπόληση σαν πανοπλία έστω και για 12 μέρες θα γίνουμε διαχειριστές της ουτοπίας μας, φυγάδες με δανεικό άλλοθι. Ένα είναι βέβαιο. Όσοι γυρίσουν από αυτή την κρουαζιέρα θα έχουν να διηγούνται στην επόμενη ζωή τους πολλές ιστορίες ταξιδιωτικής ευτυχίας.

;

Ρεπορτάζ- Φωτό: Χρήστος Μυστιλιάδης

Πηγή: www.enlefkotv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *